ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Θα γίνει δημοπράτηση από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου

Αλλάζουν όλα στις παραλίες. Και την Τετάρτη 15 Μαΐου, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης των 1.600 περίπου εμπορικά αξιοποιήσιμων παραλιών της χώρας. Για πρώτη φορά οι διαγωνισμοί για την εμπορική αξιοποίηση των παραλιών (καντίνες beach bar, εστιατόρια και καφέ) δεν θα γίνονται από τους δήμους αλλά αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (e-Auctions).

Για πρώτη φορά, σε κάθε διαγωνισμό θα υπάρχει ένα ελάχιστο τίμημα που συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες και αυξημένο συντελεστή βαρύτητας ανάλογα με την περιοχή. Μέγιστη διάρκεια κάθε μίσθωσης είναι τα τρία χρόνια. Αν δεν υπάρχει προσφορά τουλάχιστον με το κατώτατο μίσθωμα σε δύο δημοπρασίες, η παραχώρηση θα ματαιώνεται κι έτσι θα σταματήσει  το γαϊτανάκι παράδοσης των παραλιών σε φίλους και ημετέρους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις «σε φιλική τιμή».

Οι συμβάσεις παραχώρησης είναι πλέον τυποποιημένες, περιλαμβάνουν την έκταση που παραχωρείται σε μορφή πολυγώνου, τις ελάχιστες προδιαγραφές και υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος, τη διάρκεια της μίσθωσης, το ύψος του μισθώματος.

Παράλληλα, ξεκινούν οι έλεγχοι για τις 200 «απάτητες παραλίες» που βρίσκονται σε περιοχές Natura και για τις οποίες απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συντάξεις Νοεμβρίου: Αρχίζουν να μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ – Δείτε τις ημερομηνίες

AGGELOS DRITSAS

Ποια θέματα θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Επιτέλους Κρατικές και Δημοτικές υποδομές

AGGELOS DRITSAS

Στη Γαλλία ο Ν. Δένδιας για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμωνα»

AGGELOS DRITSAS

Η Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: Στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας

AGGELOS DRITSAS

Ακόμα ένα πετυχημένο μίνι Τουρνουά της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Τον πολιούχο τους Άγιο Αρτέμιο γιόρτασαν οι αστυνομικοί της Αργολίδας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου. Η αντιδήμαρχος Ντίνα Καραγιάννη ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων: Έργο ανάπλασης στη Κοινότητα Δρεπάνου προϋπολογισμού 3.400.000€

AGGELOS DRITSAS