ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στην Αργολίδα τα βιωματικά εργαστήρια “Go 4MINT”

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στην Αργολίδα τα βιωματικά εργαστήρια βασισμένα στο εκπαιδευτικό υλικό Go 4MINT. Το υψηλού ποιοτικού επιπέδου και εκπαιδευτικής αξίας υλικό είναι προϊόν της συνεργασίας του Goethe-Institut και της LIFE Bildung Umwelt Chancengleichheit* e.V. 

Το πρόγραμμα Go 4MINT** Parcours είναι σχεδιασμένο με βάση την διαθεματική προσέγγιση διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών, σε συνδυασμό με την Τεχνολογία και την Επιστήμη των Μηχανικών, το γνωστό σε εμάς ως STEM. Αποτελείται από 15 σταθμούς πειραματισμού που αφορούν τους τομείς Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής, Τεχνολογίας Ηλιακής Ενέργειας, Βιονικής, Οπτικών Τεχνολογιών και Συντήρησης Μνημείων απευθυνόμενο σε μαθητές/-τριες Γ’ Γυμνασίου, Α΄ και Β’ Λυκείου.

Στο νομό μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 520 μαθητές/-τριες Γυμνασίου και Λυκείου από 15 σχολεία. Οι συμμετέχοντες/-ουσες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία:

-να ανακαλύψουν τεχνολογικά και φυσικά φαινόμενα και να τα συνδέσουν με την καθημερινότητα,

-να δοκιμάσουν επαγγελματικές δραστηριότητες και υλικά εργασίας και να γνωρίσουν ειδικότητες,

-να ανακαλύψουν και να διακρίνουν σημαντικές επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες.

Η χαρά του πειραματισμού- η ακρίβεια και η επιδεξιότητα – η αντίληψη του χώρου – η αφηρημένη σκέψη και η τεχνική κατανόηση, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι μια αποτυχία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία, αποτελούν την προστιθέμενη αξία αυτής της εμπειρίας σε όσους/-ες συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η εφαρμογή αυτού του εργαστηριακού προγράμματος προέκυψε μετά από πρόταση της κ. Κλεοπάτρας Μανουσάκη – Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Αργολίδας, με την συμμετοχή του κ. Γιατράκου Ιωάννη – Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας. Η συνεργασία των δύο τμημάτων ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, με ρόλους που αλληλοσυμπληρώθηκαν αρμονικά, αποδεικνύοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες και να παράγουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ευχαριστούμε θερμά :

Την κ. Ηλιάνα Κικίδου υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Goethe-Institut Athen, η οποία διέθεσε αφιλοκερδώς και κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς του υλικού

Τον Διευθυντή Δ.Ε. Αργολίδας κ. Βασίλειο Πολύδωρο για την συνεχή υποστήριξη του στις δράσεις μας

Τον Σχολικό σύμβουλο ΠΕ04 κ. Παναγιώτη Κωσταρίδη για την υποστήριξη και την συνεργασία του

Τις Διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου κ. Σοφία Κουτσιούρη και του 1ου Γυμνασίου Άργους κ. Παναγιώτα Σκλήρη , αλλά και τους συναδέλφους που διέθεσαν τους χώρους των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών των σχολείων τους και συνέδραμαν σε ό,τι χρειάστηκε .

Τους/-ις συναδέλφους συνοδούς που απέδειξαν για άλλη μια φορά την διαρκή διάθεση τους να προσφέρουν στους/-τις μαθητές/-τριες τους το μέγιστο δυνατόν.

Τον κ. Γιώργο Παταρίδη καθηγητή Πληροφορικής Υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, που αναπλήρωσε τον κ. Γιατράκο όταν χρειάστηκε .

Και βέβαια όλους τους/-ις μαθητές/-τριες για την συμμετοχή τους αλλά και για τα εξαιρετικά σχόλια και τα συναισθήματα που βίωσαν, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην αξιολογική φόρμα του προγράμματος.

Με εκτίμηση

Κλεοπάτρα Μανουσάκη
Φυσικός, MSc
Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Νομού Αργολίδας

Ιωάννης Γιατράκος
Πληροφορικής, MSc
Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Νομού Αργολίδας

* εκπαιδευτικό περιβάλλον ίσων ευκαιριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βασίλης Γ. Σιδέρης : Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Final Four

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται το Φεστιβάλ Σαξοφώνου Μουσικών Σχολείων Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 42χρονου με ένταλμα στο Ναύπλιο για κλοπές

AGGELOS DRITSAS

Προκήρυξη αγώνα Artemisio Mountain Running 2025

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συμμετοχή διαιτητών, κριτών, προπονητών

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο Ναύπλιο για τον Μαραθώνιο

AGGELOS DRITSAS

ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΞΕΡΙΑΣ» ΑΡΓΟΥΣ (12/03/25

AGGELOS DRITSAS

Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης.

AGGELOS DRITSAS

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ – ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ !

AGGELOS DRITSAS

Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες

AGGELOS DRITSAS

Στα πλαίσια των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Open Day στο Ναύπλιο: Γνωρίστε από κοντά την ποιότητα κατασκευής και τη φιλοσοφία μας

AGGELOS DRITSAS