ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό “Λίνγκ”

Τον κίνδυνο σύγχυσης και παραπλάνησης των καταναλωτών στην αγορά του μπακαλιάρου για το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος.

Όπως υπογραμμίζει η ένωση “όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, την 25η Μαρτίου, η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών προγραμματίζουν να καταναλώσουν, σύμφωνα με το έθιμο, το ιδιαιτέρως δημοφιλές ψάρι της ελληνικής κουζίνας, τον μπακαλιάρο (βακαλάος).

Ακριβώς λόγω της δημοφιλίας του όμως, δίνεται η ευκαιρία σε επιτήδειους να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό, προσφέροντάς του (με την ίδια τιμή), ένα άλλο ψάρι το οποίο παρουσιάζεται ως μπακαλιάρος, πλην όμως δεν είναι. Το ψάρι αυτό λέγεται λινγκ και ήδη έχουμε διαπιστώσει ότι βρίσκεται στις προθήκες των ιχθυοπωλείων”.

Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα εξής:

1 Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.

2 Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Πολλοί προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό “Λίνγκ” ή “Ling” και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.

3 Επισημαίνουμε ότι τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχει κόκκαλα οπότε η αναγραφή του χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.

4 Ο μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.
Μπακαλιάρος

5 Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αναρωτιέμαι δεν γνωρίζουν ότι η δημοτικη αρχή άλλαξε ;;;

admin

Καιρός: Σποραδικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

admin

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γ. Μαλτέζος: Συνεχείς εφαρμογές κουνουποκτονίας στα πλέον επικίνδυνα σημεία

AGGELOS DRITSAS

Δράση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος : Συνέντευξη στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Περίμετρος».

admin

Πλατφόρμα για ηλεκτρονικό «φακέλωμα» παραγωγών και εμπόρων αλκοολούχων ποτών

admin

Ηλικιωμένος βιντεοσκοπούσε ανήλικη μέσα σε λεωφορείο

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ταβέρνα ζητά Α΄ μάγειρα με γνώσεις μεσογειακής κουζίνας

diktio

Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, χρειάστηκε αλλαγή Δημοτικής Αρχής, για να γίνει .

AGGELOS DRITSAS

Κολυμβητικές Ιπτάμενες επιτυχίες σε αγώνες Open Water σε Τολό και Ναύπλιο

diktio

Σεισμός: Αγωνία για το ρήγμα στις Στροφάδες – Λάθος η μη έκδοση ειδοποίησης τσουνάμι

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Η “Bettina” φεύγει – Το κρύο παραμένει – Νέα κακοκαιρία μεσοβδόμαδα

diktio