ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Οι εικόνες μέσα σε τούνελ και λαγούμια προκάλεσαν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης και υγιεινής κυρίως για τα ανήλικα μέλη της οικογένειας.

Οι συνθήκες διαβιώσεις των μελών της κοινότητας των παλαιοχριστιανών, όπως αυτοπροσδιορίζονται και κυρίως των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα σε κατακόμβες χωρίς να πηγαίνουν σχολείο, προκάλεσαν την παρέμβαση των Αρχών.

Οι εικόνες στην περιοχή των Κάτω Τρικάλων Κορινθίας, μέσα σε τούνελ και λαγούμια προκάλεσαν πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης και υγιεινής κυρίως για τα ανήλικα μέλη της κοινότητας.

Κατεπείγουσα έρευνα

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία από τον εισαγγελέα Κορίνθου ο οποίος ζητά να εξετασθούν άμεσα οι συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας ζητάει από τις αστυνομικές Αρχές να ερευνήσουν και να ενημερωθεί πόσα είναι τα παιδιά που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο τα πιστοποιητικά γέννησης, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Μυστήριο με τα παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα ακόμη κορίτσι 22 ετών, το οποίο φέρεται να είναι η μητέρα του βρέφους.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

https://www.megatv.com/embed/?p=20201411415

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Η υπόθεση που ερευνάται από την Αστυνομία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία κυνηγού για επίθεση που δέχθηκε από τον 45χρονο.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του 45χρονου. Εκεί οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον 45χρονο, τη σύζυγό του και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και συνελήφθησαν.

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο όπου πήραν αναβολή να δικαστούν τον επόμενο μήνα.

Κατά το διάστημα συλλήψεις τους τα άλλα παιδιά φιλοξενήθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο που μένει στην Κόρινθο.

Όταν οι γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι επέστρεψαν όλοι στις κατακόμβες.

Μένουν στα λαγούμια

Μέσα στο χώρο που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγεί σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία.

Σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια όπλα και σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Το “λαγούμι” που είχαν σκάψει, βγαίνει σε μία ρεματιά και θα το χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής. Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«… κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη).

Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

Ιδιοκτήτης εταιρείας συλλογής απορριμμάτων έκαψε τα απορριμματοφόρα του Δ. Μαλεβιζίου 

AGGELOS DRITSAS

Καύσωνας: “Καήκαμε” για 7η συνεχόμενη μέρα στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Τα 13 θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

AGGELOS DRITSAS

Πρεμιέρα για το “καλάθι του ‘Αη Βασίλη” – Ποιες κατηγορίες παιχνιδιών αφορά

AGGELOS DRITSAS

Tραγωδία στην Καλαμάτα: 59χρονη απανθρακωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της

AGGELOS DRITSAS

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκε όχημα της πυροσβεστικής

AGGELOS DRITSAS

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Δημοτικής Kοινότητας Πορτοχελίου,

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

AGGELOS DRITSAS

Ο εορτασμός της Κρανιδιώτικης Λύριζας Δημιουργός { Βίντεο Drone ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ }

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS