ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο κύμα ακρίβειας σε 100 προϊόντα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Τουλάχιστον 100 προϊόντα πρόκειται να ανατιμηθούν τον Φεβρουάριο,   προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο στα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει νέα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει προκειμένου να ανακόψει το κύμα ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με στοιχεία  που επικαλείται η   «Realnews»   και τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανατιμηθούν τουλάχιστον 100 προϊόντα, σε ποσοστό που κατά μέσο όρο φτάνει το 7%.

Τα προϊόντα που θα ανατιμηθούν είναι τα εξής:

Φρέσκοι χυμοί έως 22%, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και αποσμητικά έως 19%, σοκολατοειδή έως 18%, αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%, κρασιά έως 16%,

ελιές έως 14%, τόνος σε φάκελο έως 13%, χαρουπάλευρο έως 12%, τυριά χύμα και συσκευασμένα έως 10%, αναψυκτικά πορτοκάλι έως 9%, καφές εσπρέσο έως 7%, μπίρες έως 7%, βαλσαμικό ξίδι και μηλόξιδο έως 5%, έτοιμες σαλάτες 4% και φέτα 3%. Οι νέες ανατιμήσεις αναμένεται να έχουν περάσει σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και κάποιες στις αρχές Μαρτίου, ανάλογα και με τα αποθέματα που έχουν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις αποθήκες τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αυξήσεις που θα γίνουν από μεμονωμένες εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «R», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ανατιμήσεις σε περίπου επίσης 100 προϊόντα σε ποσοστό της τάξης του 6%, οι οποίες αναμένεται να έχουν περάσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, τα προϊόντα που θα ανατιμηθούν μέχρι το τέλος του μήνα είναι:

οι φρέσκοι χυμοί από 20% έως 55%,

τα κρασιά έως 19%, οι κονσέρβες έως 14%, τα κριτσίνια έως 10%, τα όσπρια και το ρύζι έως 10%, οι μπάρες δημητριακών 9%, τα δημητριακά για πρωινό έως 8%, τα πατατάκια έως 8%, τα κατεψυγμένα λαχανικά περίπου 8%, τα αλλαντικά έως 8%, τα σοκολατοειδή έως 8%, το φιστικοβούτυρο έως 6%, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής έως 5% και τα γαλακτοκομικά 3,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βελτίωση κατασκευής «ιρλανδικής διάβασης» στον ποταμό Ξηριά από την ΠΕ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της δράσης μας κατα της υπέρτασης

AGGELOS DRITSAS

”Δύναμη Προοπτικής”: Επίσκεψη σήμερα στην Αρχαία Επίδαυρο θα πραγματοποιήσει ο Τάσος Χρόνης

AGGELOS DRITSAS

Επικεφαλής της Παράταξης  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

AGGELOS DRITSAS

Ο Χρήστος Μπολώσης αποφάσισε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με την “Αλλαγη Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Απολογισμός των Έργων της ΕΕΑΑ για το έτος 2024

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Κρίγγος: Ανοίξαμε την Αιγαίου Πελάγους!!! – Άλλη μια παλιά πληγή που έρχεται από το μακρινό 1978

AGGELOS DRITSAS

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Παντρεύτηκε σιαμαία που μοιράζεται το ίδιο σώμα με τη δίδυμη αδερφή της

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον κεντρικό δρόμο του Σκαφιδακίου

AGGELOS DRITSAS

Καφετέρια στο Δρέπανο ζητάει εργαζόμενη, πρωινές ώρες για όλο το χρόνο

AGGELOS DRITSAS

Πόρτο Χέλι : Έφυγε ο Αλέξης Ζαραφωνιτης σε ηλικία μόλις 17

AGGELOS DRITSAS