ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Νοροϊός: Σε 48ωρη καραντίνα λόγω ιού – Νέα απαίτηση «μην βγαίνετε από τα σπίτια»

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία εξαιτίας της εξάπλωσης ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού και μεταξύ των μέτρων που συστήνονται είναι η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους για 48 ώρες.

Ο νοροϊός, σύμφωνα με το NHS μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής επαφής με μολυσμένο άτομο, αγγίζοντας επιφάνειες ή αντικείμενα που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα σας.

Τα τρόφιμα που έχουν παρασκευαστεί ή χειριστεί από κάποιον που είναι άρρωστος μπορούν επίσης να γίνουν εστία για τον ιό, ενώ σημειώνεται ότι τα αλκοολούχα τζελ χεριών δεν σκοτώσουν τα βακτήρια του νοροϊού.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τακτικές για την καταπολέμησή του, ξεκινώντας με την αποφυγή καταστάσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του, όπως η στενή επαφή με ανθρώπους ή επιφάνειες που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε λινά ή επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με εμετό ή διάρροια από κάποιον με νοροϊό. Το NHS προτείνει να χειρίζεστε τυχόν μολυσμένα σεντόνια και ρούχα με γάντια, αν είναι δυνατόν, και να τα πλένετε με απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς Κελσίου. Εάν μπορείτε, απολυμάνετε τυχόν επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με παρόμοιο τρόπο με ένα προϊόν καθαρισμού με βάση τη χλωρίνη.

Οι οικογένειες με κατοικίδια ζώα μπορεί να χρειαστεί να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, καθώς αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι τοξικά για τα ζώα, σύμφωνα με τη Mirror. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, αναφέρει η Manchester Evening News.

Συνιστάται ότι όποιος είναι άρρωστος θα πρέπει να αποφεύγει την κουζίνα ή οποιοδήποτε φαγητό μοιράζεται το νοικοκυριό μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα για τουλάχιστον 48 ώρες.

Εκείνοι που χτυπήθηκαν από το μικρόβιο καλούνται να μείνουν μακριά από την εργασία ή το σχολείο μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα για τουλάχιστον δύο ημέρες. Συνιστάται επίσης ότι οι επισκέψεις σε μέρη με δυνητικά ευάλωτα άτομα, όπως νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας, θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο νοροϊός μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, εξασφαλίζοντας ότι το άτομο ξεκουράζεται αρκετά και παραμένει ενυδατωμένο για να αποτρέψει την αφυδάτωση. Τα συμπτώματα συνήθως βελτιώνονται μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες.

Ωστόσο, εάν ο εμετός σας αρχίσει να μοιάζει με αλεσμένο καφέ, περιέχει αίμα ή παίρνει μια πράσινη ή κιτρινοπράσινη απόχρωση, είναι σημαντικό να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο «Μαϊμού» έμπορος αυτοκινήτων με θύματα και στο Ναύπλιο – «Βροχή» οι καταγγελίες από εξαπατημένους

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα γιορτάζουμε την μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμμου

AGGELOS DRITSAS

Υπεγράφη η σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Δυο συλλήψεις στο Άργος για μαχαίρια και ναρκωτικά

AGGELOS DRITSAS

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού στην Τουριστική σχολή ΣΑΕΚ Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Ο Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Νεμέα: Συνελήφθη ένας από τους δράστες της στυγνής δολοφονίας της 69χρονης συμβολαιογράφου της Ζακύνθου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Με αγιασμό και κοπή πίτας ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

2ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας με μεγάλη επιτυχία! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 (τα θέματα)

AGGELOS DRITSAS