ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Νοροϊός: Σε 48ωρη καραντίνα λόγω ιού – Νέα απαίτηση «μην βγαίνετε από τα σπίτια»

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία εξαιτίας της εξάπλωσης ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού και μεταξύ των μέτρων που συστήνονται είναι η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους για 48 ώρες.

Ο νοροϊός, σύμφωνα με το NHS μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής επαφής με μολυσμένο άτομο, αγγίζοντας επιφάνειες ή αντικείμενα που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια αγγίζοντας το στόμα σας.

Τα τρόφιμα που έχουν παρασκευαστεί ή χειριστεί από κάποιον που είναι άρρωστος μπορούν επίσης να γίνουν εστία για τον ιό, ενώ σημειώνεται ότι τα αλκοολούχα τζελ χεριών δεν σκοτώσουν τα βακτήρια του νοροϊού.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τακτικές για την καταπολέμησή του, ξεκινώντας με την αποφυγή καταστάσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του, όπως η στενή επαφή με ανθρώπους ή επιφάνειες που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε λινά ή επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με εμετό ή διάρροια από κάποιον με νοροϊό. Το NHS προτείνει να χειρίζεστε τυχόν μολυσμένα σεντόνια και ρούχα με γάντια, αν είναι δυνατόν, και να τα πλένετε με απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς Κελσίου. Εάν μπορείτε, απολυμάνετε τυχόν επιφάνειες που έχουν μολυνθεί με παρόμοιο τρόπο με ένα προϊόν καθαρισμού με βάση τη χλωρίνη.

Οι οικογένειες με κατοικίδια ζώα μπορεί να χρειαστεί να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, καθώς αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι τοξικά για τα ζώα, σύμφωνα με τη Mirror. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, αναφέρει η Manchester Evening News.

Συνιστάται ότι όποιος είναι άρρωστος θα πρέπει να αποφεύγει την κουζίνα ή οποιοδήποτε φαγητό μοιράζεται το νοικοκυριό μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα για τουλάχιστον 48 ώρες.

Εκείνοι που χτυπήθηκαν από το μικρόβιο καλούνται να μείνουν μακριά από την εργασία ή το σχολείο μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα για τουλάχιστον δύο ημέρες. Συνιστάται επίσης ότι οι επισκέψεις σε μέρη με δυνητικά ευάλωτα άτομα, όπως νοσοκομεία ή οίκους ευγηρίας, θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο νοροϊός μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, εξασφαλίζοντας ότι το άτομο ξεκουράζεται αρκετά και παραμένει ενυδατωμένο για να αποτρέψει την αφυδάτωση. Τα συμπτώματα συνήθως βελτιώνονται μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες.

Ωστόσο, εάν ο εμετός σας αρχίσει να μοιάζει με αλεσμένο καφέ, περιέχει αίμα ή παίρνει μια πράσινη ή κιτρινοπράσινη απόχρωση, είναι σημαντικό να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ποια θέματα συζήτησαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

AGGELOS DRITSAS

Κ.Α.Π.Η ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ : Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

Το Εθνικό Πένθος για τον Κώστα Σημίτη δίχασε…

AGGELOS DRITSAS

Συζητήσαμε για το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο του «Βουλευτικού»

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης

AGGELOS DRITSAS

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Επιγραφικό Μουσείο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

7ος Δρόμος Καραθώνας – Αρβανιτιάς _ Μια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

 Γιάννης Μανιάτης

AGGELOS DRITSAS

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ για την 192η εθελοντική αιμοδοσία στοΆργος

AGGELOS DRITSAS

Νυχτερινός Αγώνας αλιείας με φελλό στο Ναύπλιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και ευπρεπισμού των Κοιμητηρίων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 8 Απριλίου 2025,

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αργολίδα με συλλήψεις …

AGGELOS DRITSAS