ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η κυβέρνηση, βλέποντας τις αγωνιστικές φωνές από τους επαγγελματίες να αυξάνονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να τις κατευνάσει, επιδιώκοντας την όσο μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή ώστε να καταφέρει να το περάσει με τις λιγότερες αντιδράσεις.
Από την μια προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και από την άλλη μιλάει δήθεν για βελτίωση του νομοσχεδίου.

Αλήθεια, πως μπορεί να βελτιωθεί ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει μόνο νέα βάρη για τους μικρούς επαγγελματίες;

Μήπως βελτίωση εννοούν τις νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο όπως χαρακτηριστικά προβλέπεται στα άρθρα 46 και 47 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου;

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας εμπαίζει.

Συνάδελφοι, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους πως ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στα «προαπαιτούμενα» για το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ίδιο το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του για την οικονομία της Ελλάδας, επικροτεί ως ‘’σημαντικές και ευπρόσδεκτες’’ τις ‘’στοχευμένες μεταρρυθμίσεις’’ της κυβέρνησης για τους αυτοαπασχολούμενους.

Δεν είναι τυχαίο ότι όπου κι αν βρεθούν διακηρύττουν πως όλοι εμείς είμαστε μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Δε θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματος μας

Tο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14196 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος ( ακόμα και με ζημιά) στα 1102 ευρώ!! και στα 1823 ευρώ!! αντιστοίχως. Συν τη προκαταβολή φόρου, συν τα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος. Όσο και να το γυροφέρνουν τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Επιπλέον με τον ψηφιακό κλοιό που σφίγγει γύρω μας, δημιουργεί νέα κόστη στις επιχειρήσεις μας, κάνοντας παράλληλα και τη λειτουργία μας δυσκολότερη.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας ώστε να ακυρώσουμε μια και καλή τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες. Καλούμε όλα τα σωματεία μας να συνεχίσουν τη πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων. Με κάθε τρόπο προετοιμάζουμε τη παρέμβαση μας. Να φτάσει παντού το μήνυμα ότι “ως εδώ, αρκετά ματώσαμε”.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης

-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Στις 22 Νοέμβρη βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο!

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο στις 10:00 π.μ.
Το. Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξυλουργών Αργολίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών – Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην μέλος των «Ενδελέχεια»

AGGELOS DRITSAS

Συντήρηση μηχανισμών Χλωριωσης Αχλαδοκαμπος

AGGELOS DRITSAS

Στέλιος Κυριακού : Μόλις τον βρήκα στο Δρέπανο Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Στο τμήμα πέρασαν την πρωτοχρονιά δυο άνδρες – Συνελήφθησαν με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της το 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΔΕ: Διαφωνεί με τις νέες ρυθμίσεις εκμίσθωσης παραλιών και το τέλος παρεπιδημούντων

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λυρκεία Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

 Δασκάλα απειλείται με πειθαρχική δίωξη λόγω εργασίας μαθητών με πανό ειρήνης για την Παλαιστίνη

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι έως τις 19 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

 Γέμισαν οι στρατώνες με κόσμο για το έργο του Άρθουρ Μίλλερ ΒΙΝΤΕΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ασθενής σεισμική δόνηση τη νύχτα στην ορεινή Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ματσάρα Διομήδης Άργους – ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Handball Premier

AGGELOS DRITSAS