ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τη συζήτηση έκτος Ημερήσιας Διάταξης και την έκδοση απόφασης σχετικά με την προκλητική αύξηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το θέμα τέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο της παράταξης μας κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, επισημαίνοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του όφειλε να διεκδικήσει την άρση της απόφασης των αυξήσεων.

Η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ενώ ο Περιφερειάρχης περιορίστηκε στο ρόλο σχολιαστή λέγοντας «Δεν το γνωρίζω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά μπορούμε να ζητήσουμε τη μείωση τους».

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, όπου το εισόδημα τους έχει συρρικνωθεί δραματικά και η αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών τους αναγκών, επιβαρύνεται επιπλέον με την αύξηση του κόστους των διοδίων.

Προκαλεί έκπληξη η αδιαφορία και η έλλειψη διεκδίκησης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να γίνει μείωση της τιμής των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη-Καλαμάτα από την επιδοτούμενη παραχωρησιούχο εταιρεία, όπου σε αντίθεση με την Αττική Οδό έχουν παραμείνει ίδιες οι τιμές των διοδίων.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή άμεσα να παρέμβει στα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την μείωση του κόστους της διέλευσης των διοδίων και να υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση για όσους χρησιμοποιούν πολύ συχνά τον αυτοκινητόδρομο και για ειδικές ομάδες όπως άνεργους, άτομα με αναπηρία ή ασθενείς, κτλ.

Η χρήση των αυτοκινητοδρόμων θα πρέπει να είναι προσβάσιμη απ’όλους και να μην αποτελεί «βαρίδι» για την κοινωνία και ειδικά για τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑναπλιώτικοΚαρναβάλι #ΔήμοςΝαυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Πάνω από 80 κάδοι έχουν πλυθεί από συνεργεία καθαριότητας του δήμου, στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Από την εκδήλωση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις «ΟΧΕ Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Eλλάδος: Ήττα στα πέναλτι για τον Παναργειακό από τον ΠΑΟ Βάρδας

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ο Σκακιστικός Σύλλογος “Περσέας” Άργους έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

AGGELOS DRITSAS

176η τακτική εθελοντική αιμοδοσία των “Δεσμών Αίματος” στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Πέμπτη 9/11

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ταυτότητες: Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο με εγκλωβισμένη οδηγό στην Ασίνη Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ο Ραφαήλ Τριανταφύλλου είναι ο νεότερος αντιδήμαρχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS