ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Είχε καταγωγή από τη δυτική Φθιώτιδα και «έφυγε» σε ηλικία 74 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Στο διάστημα 2008 έως 2014, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαχειρίστηκε την πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που διερχόταν η χώρα.

Κατά την ίδια περίοδο ήταν Αναπληρωτής Διοικητής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και μέλος της BIS (Bank for International Settlements).

Ο διακεκριμένος Φθιωτός αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη Βρετανία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ μετά από υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Από το 1979 έως το 2007 δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1990 συμμετείχε μαζί με τον Άγγελο Αγγελόπουλο σε επιτροπή που σύστησε η Κυβέρνηση Ζολώτα για την σταθεροποίηση της οικονομίας.

Στο διάστημα 1990-1993 διετέλεσε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα, και εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank. Το 2004 είχε πολύ σημαντικό ρόλο στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της οικονομίας. Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας και στη συνέχεια επέβλεψε την πώλησή της στους Γάλλους της Credit Αgricole.

Μεταξύ 2006 και 2008 υπήρξε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Τον Ιούνιο του 2008 διορίστηκε διοικητής της ΤτΕ. Η θητεία του έληξε το 2014.

Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει ως αντιπρόεδρος στο συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αναπληρωτής Διοικητής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μέλος της εταιρείας ΤΙΤΑΝ και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Το 2003 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Τάξης των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για το βιβλίο του «Η Δυναμική του Χρηματοοικονομικού Συστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άργος: Μπλεγμένος με ναρκωτικά ο 34χρονος που χτύπησε με σίδερο την σύζυγό του και την περιέλουσε με χλωρίνη

AGGELOS DRITSAS

Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας: Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός βράβευσε την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

AGGELOS DRITSAS

Ετήσιος χορός και κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Προβοκατόρικες ενέργειες Ντροπή …

AGGELOS DRITSAS

Ενδείξεις για πιο χειμωνιάτικο καιρό με κρύο από τις 10 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζει την Ομαδική Εικαστική Έκθεση “Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στo Σήμερα”

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

AGGELOS DRITSAS

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Οκτώ νέα μωράκια φιλοξενούσε σήμερα το πρωί η μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μας

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΑΝΟΙΞΕ.ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !

AGGELOS DRITSAS

Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφριά

AGGELOS DRITSAS