ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σκοπός της είναι να αναδείξει τη συμβολή της ανακύκλωσης στη διατήρηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (Global Recycling Day) καθιερώθηκε το 2018 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Ιδρύματος Ανακύκλωσης (Global Recycling Foundation), που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο σκοπός της είναι να αναδείξει τη συμβολή της ανακύκλωσης στη διατήρηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου ν’ αναλάβουν δράσεις που ενισχύουν την ανακύκλωση.

Ως ανακύκλωση χαρακτηρίζεται η ανάκτηση και επαναφορά σε χρήση υλικών που προέρχονται από μεταχειρισμένα προϊόντα. Βασικά κίνητρα της ανακύκλωσης υπήρξαν αφ’ ενός η προϊούσα εξάντληση και το κόστος των φυσικών πόρων, όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γαιάνθρακες, μεταλλεύματα και δέντρα, και αφ’ ετέρου η ρύπανση της ατμόσφαιρας, των υδάτων και του εδάφους από απόβλητα.

Η ανακύκλωση περιλαμβάνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, ολοένα και περισσότερα κράτη, επιχειρήσεις και άτομα φαίνεται να υιοθετούν τη λεγόμενη «πράσινη ατζέντα» στην οικονομική τους δραστηριότητα και την καθημερινότητά τους.

Η αρχαιότερη εφαρμογή της ανακύκλωσης είχε πιθανότατα στρατιωτικό χαρακτήρα. Ύστερα από κάθε μάχη, οι νικητές περισυνέλεγαν τα όπλα των αντιπάλων τους. Σχεδόν το ίδιο παλιά είναι η ανέλκυση ναυαγισμένων πλοίων και των φορτίων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ομάδα Γυναικών Άργους: “Για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος”

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο με μηνύματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Δημιουργούμε ισχυρό brand name για τα Πελοποννησιακά προϊόντα

AGGELOS DRITSAS

Πρεμιέρα στην National League 2 για τον Αργοναύτη Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Κυπελλούχος Αργολίδας αναδείχθηκε ο Παναργειακός 

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό ατύχημα στην Αργολίδα: 16χρονη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια θαλάσσιων σπορ

AGGELOS DRITSAS

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

AGGELOS DRITSAS

Στην αίθουσα του Βουλευτικού , πραγματοποιήθηκe ενημέρωση, με θέμα «Πρώτες βοήθειες στο χώρο εργασίας».

AGGELOS DRITSAS

Αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου.

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή & εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επι της οδού Τίρυνθας – Ν. Ηραίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

AGGELOS DRITSAS