ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ευκαιρία δέσμευσης για διακοπή μιας βλαβερής συνήθειας

ΠΟΥ: Δεσμευτείτε για την Υγεία – Σταματήστε το Κάπνισμα

Κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος και την ανάγκη για αποτελεσματικές πολιτικές μείωσής του. Καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το 1987 και από τότε αποτελεί μια ευκαιρία για τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις υγείας και το κοινό να αναλάβουν δράση κατά του καπνίσματος.

Το κάπνισμα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι αναπνευστικές ασθένειες. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κάθε χρόνο, το κάπνισμα προκαλεί πάνω από 8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 1,2 εκατομμύρια είναι αποτέλεσμα της παθητικής έκθεσης στον καπνό.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος εστιάζει στη σημασία της προστασίας της νεολαίας από τη χρήση καπνού και στην πρόληψη της χρήσης προϊόντων καπνού και νικοτίνης. Με το σύνθημα “Δεσμευτείτε για την Υγεία: Σταματήστε το Κάπνισμα”, οι οργανώσεις υγείας καλούν τους καπνιστές να αναλάβουν τη δέσμευση να σταματήσουν το κάπνισμα και να ζητήσουν βοήθεια μέσω των διαθέσιμων προγραμμάτων υποστήριξης.

Για την επιτυχία της προσπάθειας, είναι κρίσιμο να υπάρχει ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, ειδικά των νέων, σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος και τα οφέλη της διακοπής του. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις καλούνται να υιοθετήσουν αυστηρότερα μέτρα κατά της διαφήμισης καπνικών προϊόντων και να προωθήσουν πολιτικές που διευκολύνουν την πρόσβαση σε προγράμματα διακοπής του καπνίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου – Η περιπέτεια της νοσηλείας του

AGGELOS DRITSAS

Ελληνική Αστυνομία : Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών

AGGELOS DRITSAS

Αυτή η προσβλητική φωτογραφία μου στάλθηκε από ένα Ενεργό Πολίτη

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Καθημερινές συναντήσεις του Δημήτρη Ορφανού με συλλόγους και φορείς

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Κώστα Γκιώνη

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στους αριστούχους

AGGELOS DRITSAS

Πολύ ενδιαφέρουσα η αποψινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Κάντια: Θρήνος για την 27χρονη γιατρό Αρετή Μελάνι

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Τηλέφωνο για βλάβες στον Δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και εβδομαδιαίο πρόγραμμα κίνησης

AGGELOS DRITSAS

Ο ηλικιωμένος κύριος Δημήτρης έχει Άνοια κι εχει χαθεί απο τις 17.00 στο Τολο.

AGGELOS DRITSAS

Το ΔΙΕΚ Ναυπλίου αναβαθμίστηκε σε Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

AGGELOS DRITSAS