ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πλήρη δικαίωση για την παράταξή μας αποτελεί το έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών με αριθμό πρωτόκολλου 17729 της 23.2.2024 προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις του κράτους κ.λ.π. με θέμα : «Παροχή διευκρινίσεων επί της αποσβεστικής προθεσμίας για τη βεβαίωση και επί του χρόνου παραγραφής προς είσπραξη της εισφοράς σε χρήμα του άρθρου 9 του ν. 1337/1983 (Α΄ 33), καθώς και των οφειλών από πρόστιμα Κ.Ο.Κ.», το οποίο εκτός των άλλων αναφέρει συμπερασματικά και αυτολεξεί το εξής :
“οι δήμοι δεν έχουν κανένα νόμιμο έρεισμα, πέραν των οριζόμενων εξαιρετικών περιπτώσεων στο β΄ εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του α.ν. 344/1968, να υπερβαίνουν τον κανόνα των πέντε ετών για την βεβαίωση και αντίστοιχα για την είσπραξη, επικαλούμενοι διαφορετικές εκτιμήσεις ή ερμηνείες δικές τους ή άλλων Υπηρεσιών, παλαιότερες της αποδοχής της Γνωμοδότησης ή νεότερες”!!!

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών, κοινοποιούσε με δικαστικούς επιμελητές απαιτήσεις οφειλών λόγω εισφοράς σε χρήμα που πήγαζαν από την κύρωση της πράξης εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες «Γεφύρια» και «Θεάτρου» του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Άργους, του Δήμου Άργους Μυκηνών η οποία συντελέστηκε με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με αριθμό πρωτοκόλλου 31125/574/30-12-2016, δηλώσαμε ότι οι εισφορές σε χρήμα αυτές είναι παραγραμμένες και κακώς αποστέλλονται !!!!

Το παραπάνω έγγραφο εκτός από δικαίωση των απόψεων της παράταξής μας, αποτελεί και δικαίωση ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας του Άργους και της περιοχής αυτής η οποία είναι γνωστή σαν «νότιο τμήμα», αφού μετά από τόσα χρόνια ομηρίας συντελέστηκε τελικά η πολυπόθητη πράξη εφαρμογής κάποιοι προσπάθησαν επιπλέον να επιβάλλουν και την εισφορά σε χρήμα!!! η οποία όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν παραγραμμένη, τα ποσά που επιβαλλόταν θα έφθαναν στις περισσότερες των περιπτώσεων σε χιλιάδες ευρώ (οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν) με αποτέλεσμα να είχαμε μία νέα ομηρία οικονομική αυτή την φορά η οποία θα ήταν χειρότερη από την πολεοδομική που υπήρχε για σχεδόν σαράντα χρόνια!!!

Με την υπ’ αριθμό πρωτόκολλου 6.834/19.04.2024 αίτησή μας, ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο Άργους Μυκηνών :

1. να συνεδριάσει άμεσα με θέμα την ολική αντιμετώπιση του θέματος, κηρύσσοντας τις οφειλές παραγεγραμμένες για ολόκληρη την υπόψη περιοχή.

2. να δοθεί εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να χορηγούν βεβαίωση περί μη οφειλής ώστε να κατέστη δυνατό στους πολίτες της υπόψη περιοχής να την χρησιμοποιούν για κάθε νόμιμη χρήση (δικαιοπραξίες, οικοδομικές άδειες κ.λ.π.),

Για όσους βιαστούν να επιχειρηματολογήσουν εναντίον των απόψεων μας, λέγοντας δήθεν πώς θα γίνουν έργα στην περιοχή κ.λ.π.!!!! έχουμε να τους απαντήσουμε αρχικά ότι υπάρχουν πάρα πολλά εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία μπορεί να αντλήσει οικονομικούς πόρους ο δήμος και να συντελέσει αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής στην περιοχή, αλλά και στα όρια του υπόλοιπου δήμου μας, να υπενθυμίσουμε εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ταιριάζει απόλυτα, ότι στην περιοχή προβλέπεται να κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα των δύο δημοτικών σχολείων Άργους του 1ου και του 7ου , σε οικόπεδο του Δήμου Άργους Μυκηνών, παρ’ όλα αυτά το πρόγραμμα του υπουργείου χάθηκε!!!! όπως είχαμε αναδείξει και προεκλογικά, ενώ θα μπορούσε να κατασκευαστεί με χρήματα του προγράμματος χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες της περιοχής !!!

Παναγιώτης Δ. Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Διαχείριση απορριμμάτων: Αγγίζουν τα 3 εκ ευρώ οι οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Οι εγγραφές για την σεζόν 2024/25 ξεκίνησαν .

AGGELOS DRITSAS

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων: «Με Μουσική και μ’ Όνειρο» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Special Olympics στην λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι…

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στον Αntenna: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι καλύτερη όταν θα συνθέτει όλα τα χρώματα

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Χωρίς νερό για δυο ημέρες λόγω διακοπής ρεύματος το Ανυφί και το Ηραίο

AGGELOS DRITSAS

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, για την πρόοδο των εργασιών στο δρόμο Καρύταινα -Ατσίχολος – Βλαχόραπτη – Παλαιόκαστρο

AGGELOS DRITSAS

Απόκριες στο Ναύπλιο: Κυνήγι χαμένου θησαυρού με σαπουνοδρομίες και…. γιαουρτοπόλεμο -Δείτε βίντεο

AGGELOS DRITSAS

 Γιώργος Μπελίτσης : «Στην μέση στα Καλάβρυτα» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Εκκλησία γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

AGGELOS DRITSAS