ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη ο Αγιασμός της Τουριστικής Σχολής Άργους

Πραγματοποιήθηκε στις 31/10/2023 η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού της νέας εκπ. χρονιάς 2023 2024 στο ΙΕΚ Τουρισμού στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Αργος που στεγάζεται η Τουριστική Σχολή. 

Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο πατήρ Θεόδωρος Μποτσώνης όπου και ευλόγησε του μαθητές -τριες το προσωπικό και τους καθηγητές. Στη τελετή παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ελενα Ράπτη, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κος Καμπόσος Δημήτριος που ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές κ μαθήτριες , ο Βουλευτής του Νομού κ Ανδριανός Ιωάννης που επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές-τριες η Δ/ντρια Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού κα Νικολάου Έλενα, η Προϊσταμένη τμήματος υποστήριξης Εκπ Μονάδων του Υπ Τουρισμού κα Μελίνα Καβουκλή και η Πολιτεύτρια του Ν. Αργολίδας κα Σόνια Τάνταρου Κρίγγου. 

Η κα Ράπτη Ελενα αφού απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές, προσωπικό και παρευρισκομένους , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αργους Μυκηνων για την παραχώρηση των Δημοτικών κτηρίων – χώρων προς το Υπ Τουρισμού ΙΕΚ από το καλοκαίρι του 2012 και υπογράμμισε την σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και την αναβάθμιση των τουριστικών σχολών ως δέσμευση τόσο της Κυβερνήσεως όσο και της ηγεσίας του Υπ Τουρισμού. Επίσης η κα Ράπτη Ελενα συνεχάρη τον Δ/ντή της σχολής και το εκπ προσωπικό για το επίπεδο παρεχόμενων σπουδών και την δομή – πληρότητα των εργαστηρίων του εκπαιδευτηρίου ΙΕΚ. 

Με το πέρας της εκδηλώσεως η κα Υφυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές και μαθήτριες της σχολής σε όλα τα θέματα που τους αφορούν ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του ΙΕΚ και επισκέφθηκε τα εργαστήρια Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής όπου και παρακολούθησε το εργαστηριακό μάθημα με τον καθηγητή Μαγειρικής κο Κλειδαρά Γεώργιο. 

Επίσης συναντήθηκε με πρωτοβουλία του Δ/ντή και με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό και ανέλυσε σχετικά θέματα που κατατέθηκαν στην συνάντηση. 

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου έχει αναπτύξει για φέτος 10 τμήματα με τις παρακάτω 4 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 160 μαθητές -τριες:

• Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας 

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας 

• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τεχνικός Τουριστικού Πρακτορείου) 

• Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής 

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως. 

 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης από Κορινθία: Γνωριζόμαστε και μιλάμε χρόνια τώρα μαζί μόνο με αλήθεια και πράξεις

AGGELOS DRITSAS

Με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού Άργους η «17η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

AGGELOS DRITSAS

Εκτροπή νταλίκας στην Αργολίδα – Τραυματίας ο οδηγός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα των οικοδόμων

AGGELOS DRITSAS

Πρεμιέρα για το “καλάθι του ‘Αη Βασίλη” – Ποιες κατηγορίες παιχνιδιών αφορά

AGGELOS DRITSAS

4η σερί νίκη για τον Διομήδη Άργους

AGGELOS DRITSAS

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92%

AGGELOS DRITSAS

Ελλάδα: Μεταξύ των ουραγών της Ε.Ε. και στη διαφάνεια

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ομάδα Γυναικών Άργους: “Για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος”

AGGELOS DRITSAS

Ελάτε να παίξετε μπάσκετ στη πόλη του Άργους.

AGGELOS DRITSAS