ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Κάθετα αντίθετη στην Περιβαλλοντική μελέτη που προέβλεπε επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κυνουρία είναι η Επιτροπή Περιβάλλοντος», σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιο Αδαμόπουλο.

Από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου, έγινε σαφές πως προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής για την περιοχή της Κυνουρίας, αποτελεί η τουριστική και οικιστική ανάπτυξη.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, «Γνωμοδοτήσαμε υπέρ του έργου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη προς την Πάτρα καθώς θεωρούμε πως πρόκειται για πολύ σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θέσαμε στους παρόντες εκπροσώπους της ΔΕΣΦΑ την αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου μέσα στα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα προς τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Τέλος, γνωμοδοτήσαμε κατά της συνολικής χωροθέτησης του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου στη θέση Μαυροβούνι Μεσσηνίας, καθώς και εκεί αναγνωρίζουμε την τουριστική προτεραιότητα της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, επεσήμανε και τον σημαντικό ρόλο της επιτροπής, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε διάρκεια δύο μηνών έχουμε περίπου σαράντα αποφάσεις σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αριθμός που στο περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να χρειαζόταν μία ολόκληρη θητεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιορτάζει ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους – Το πρόγραμμα

AGGELOS DRITSAS

Παρελθόν ο Καμπεράϊ από τον Πανναυπλιακό, γκρίνια στην ομάδα

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Σιδέρης: Εορτασμός του Προφήτη Ηλία στο βιβάρι

AGGELOS DRITSAS

ΜΗΝ τοποθετείτε ογκώδη απορρίμματα κατά τις Ευρωεκλογές και τις μέρες του καύσωνα  δίπλα σε κάδους 

AGGELOS DRITSAS

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Ομίλου Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

Στο «ΦΩΣ» ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης των σχολών προπονητών της ΕΠΟ Κώστας Τσάνας.

AGGELOS DRITSAS

𝝙𝝦𝝤𝝡𝝤𝝨 𝝚𝝥𝝞𝝙𝝖𝝪𝝦𝝤𝝪 – 𝝟𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝜𝝨

AGGELOS DRITSAS

Τι ζήτησε για την Αργολίδα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Ανδρέας Πουλάς

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Παράταση για την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στην οδό Αιγίου

AGGELOS DRITSAS

Και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Ορφανός συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Οι κάρτες διαρκείας – ενίσχυσης του Οίακα

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το εσπερινό ΕΠΑΛ Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS