ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΤΟΡΙΚΕΣ

Ποιοι ήταν οι «γιατροί» που εξακούσαν το επάγγελμα αφιλοκερδώς – Γιορτάζουν δύο φορές το χρόνο


Άγιοι Ανάργυροι: Υπάρχουν δύο ζεύγη Αγίων Αναργύρων στην Ορθόδοξη Εκκλησία- Ήταν μάλιστα ανά δύο μεταξύ τους αδέλφια.

Ήταν γιατροί οι οποίοι εξασκούσαν το λειτούργημά τους αφιλοκερδώς και γι αυτό επονομάστηκαν «Ανάργυροι» (δεν έπαιρναν αργύρια).

Οι Ανάργυροι της Μικράς Ασίας
Οι δίδυμοι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, γιοι της Θεοδότης, γεννήθηκαν στην Συρία και πέθαναν το 303 στις Αιγές της μικρασιατικής Κιλικίας.

Άσκησαν το επάγγελμα του γιατρού και θεράπευαν αφιλοκερδώς τους αρρώστους. Γνωστό είναι το θαύμα που έκαναν, πετυχαίνοντας την μεταμόσχευση ενός ποδιού από νεκρό άτομο, σε έναν ασθενή με σηψαιμία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους την 1η Νοεμβρίου.

Οι Ανάργυροι της Ρώμης
Τα αδέλφια Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί που δεν έπαιρναν χρήματα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση κατάφεραν να κάνουν τον αυτοκράτορα Καρίνο να πιστέψει στο Χριστιανισμό κατά τη διάρκεια που υποβάλλονταν σε βασανιστήρια. Σκοτώθηκαν, πιθανότατα από κάποιον ιατρικό αντίζηλο, το 284.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους την 1η Ιουλίου.Οι Ανάργυροι της Αραβίας
Υπάρχουν επίσης τα αδέλφια Κοσμάς, Δαμιανός, Άνθιμος, Ευπρέπιος και Λεόντιος, που ονομάζονται και αυτά Ανάργυροι οι εξ Αραβίας.

Αποκεφαλίστηκαν μετά από φρικτά βασανιστήρια, στα οποία υποβλήθηκαν από τον έπαρχο των Αιγών Λυσία επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305). Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους στις 17 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόγραμμα εορτής του Αγίου Φανουρίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η στρατηγική της δικής μας δημοτικής αρχής εστιάζει σε έργα υποδομής

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Η Γιορτή Αγκινάρας το σαββατοκύριακο στα Ίρια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

AGGELOS DRITSAS

LIVΕ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 14 Αυγούστου 2024 Ζωντανά

AGGELOS DRITSAS

Έξαρση Βίας μεταξύ ανηλίκων & παραβατικότητα

AGGELOS DRITSAS

Τέλος ο καφές στο αυτοκίνητο – Πόσο είναι το πρόστιμο

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ναυπλιέων τίμησε τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

3 θέσεις για ηλεκτροτεχνίτες εναερίων – υπογείων δικτύων στον ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο Πέτρος Τατούλης και η ομάδα του

AGGELOS DRITSAS