ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, γιόρτασε ο δήμος Αγίου Δημητρίου της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων: “Είναι ώρα να κάνουμε τις γειτονιές μας πράσινες», υλοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού, δεντροφύτεση σε διάφορα σημεία της πόλης, ενημερώσεις ανακύκλωσης, καθώς και ενημέρωση για την υγιεινή του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Στις δράσεις που συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Κώστας Κυριακάκης, συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών σχολείων 11ου, 13ου, 15ου και 21ου , πρόσκοποι, εθελοντές και δημότες.

Οι δράσεις περιλάμβαναν:

Καθαρισμό του ρέματος Πικροδάφνης
Δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων
Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας.
Παράλληλα, μοιράστηκαν γλαστράκια με φυτά, ενώ έγιναν δραστηριότητες για τους μαθητές  και προσφέρθηκαν  ανακυκλώσιμα μικρά φαράσια συλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς.

Την ικανοποίησή του για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και συνολικά των πολιτών στις σημερινές δράσεις, ο δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης δήλωσε: “Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και οφείλουμε να εργαζόμαστε 365 ημέρες το χρόνο για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας! Η προστασία του απαιτεί συναντίληψη και συνέργειες. Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα.  Στους λίγους μήνες της θητείας μας, αναλάβαμε ήδη πρωτοβουλία για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και Προστασίας του Ρέματος Πικροδάφνης με τη δημιουργία παραρεμάτιου γραμμικού πάρκου. Παράλληλα δρομολογήσαμε τη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (στον Ασύρματο) και σχεδιάζουμε την υλοποίηση έργων που θα  βελτιώνουν τη ζωή μας και θα προάγουν το περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Street music στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου και εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,

AGGELOS DRITSAS

Σπάρτη: Σκοτώθηκαν ακαριαία και τα τρία παιδιά,

AGGELOS DRITSAS

Δηλώσεις του δημάρχουΆργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου για την νεοκλασική αγορά του Άργους:

AGGELOS DRITSAS

Κάλαντα από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Διακοπές ύδρευσης σε περιοχές του Άργους την Τετάρτη 20/3

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Σαρρής: Επιδαυριος Δρόμος. 2025

AGGELOS DRITSAS

Άργος και Ναύπλιο υποδέχονται το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πτυχία σε έγκλειστούς των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμα 8.000 ευρώ συνολικά σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία το 2o Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS