ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Ο Σωκράτης Τόλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια του και τους πολλούς φίλους του.

Όσοι τον γνωρίσαν από το ΞΕΝΙΑ ως μέτρ, μέχρι και ως αρχαιοφύλακα στο Παλαμήδι, έχουν μόνο να πουν για την τιμιότητα του, την ευγένεια του, το ήθος του, την φιλοτιμία του και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σωκράτης Τόλος συνταξιοδοτήθηκε  και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου τον αποχαιρέτησε με το παρακάτω κείμενο που ίσως τα λέει όλα….

“Αγαπητέ και εκλεκτέ συνάδελφε Σωκράτη

Σήμερα που η μακρά υπηρεσιακή σου διαδρομή ολοκληρώνεται, μετά από 51 συναπτά έτη εργασιακού βίου, αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ μπροστά σου με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και να σε ευχαριστήσω θερμά για την τεράστια προσφορά σου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Προσωπικότητες, όπως η δική σου, σπανίζουν όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό εργασιακό χώρο και λαμπρύνουν με το ήθος και την επίδοσή τους χώρους ιδιαίτερους, όπως οι θύλακες πολιτισμού, τους οποίους έχουμε το προνόμιο να υπηρετούμε.

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προσέφερες ακαταπόνητα αμέτρητες ώρες φροντίδας υπερβαίνοντας ωράρια και λοιπά τυπικά όρια υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Με μειλίχιο ύφος και πειστική επιχειρηματολογία δίδαξες σε όλους τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν υπό την επίβλεψή σου τις αρετές που κοσμούν έναν υπάλληλο φύλαξης και πληροφόρησης του Υπουργείου Πολιτισμού: υπευθυνότητα, ευγένεια, προθυμία, αξιοπρεπή εν γένει παρουσία στον υπηρεσιακό χώρο.

Το παράδειγμά σου ενέπνευσε και συμπαρέσυρε το προσωπικό του Φρουρίου του Παλαμηδίου που έγινε υποδειγματικός χώρος υποδοχής χιλιάδων επισκεπτών αλλά και διακεκριμένων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Δεκάδες εκδηλώσεις που χαράχτηκαν στη μνήμη των συμμετεχόντων την τελευταία εικοσαετία οφείλουν την επιτυχία τους στην ιδιαίτερη υποστήριξη του προσωπικού που γαλούχησες και καθοδήγησες.

Οι μέρες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα για την υπηρεσία που θα σε αποστερηθεί, ευχόμαστε όμως να είναι ευτυχή και δημιουργικά για σένα και την υπέροχη οικογένειά σου.

Είμαστε βέβαιοι πως το παράδειγμά σου θα έχει πρόθυμους και άξιους συνεχιστές επ΄ ωφελεία της προστασίας, ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας.

Αγαπητέ Σωκράτη

Σε αποχαιρετώ με τιμή και βαθειά ευγνωμοσύνη για την προσφορά σου!”

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Άλκηστις Παπαδημητρίου
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ομόφωνο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας για τη διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος

AGGELOS DRITSAS

Τα Σωματεία Εργαζομένων των ΔΕΥΑ ΑΡΓΟΥΣ και ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΤΟΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ο Κωνσταντίνος Νικολάου από χθες

AGGELOS DRITSAS

Μικρή παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

AGGELOS DRITSAS

Lidl: Πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Άλλαξαν από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας – Αναλυτικά οι αλλαγές και οι απαγορεύσεις

AGGELOS DRITSAS

Πώς μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 100.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα παιδιού η χθεσινή και το Άργος

AGGELOS DRITSAS

Αδειοδότηση fast track για «αραβικό» τουριστικό project στην Ερμιονίδα 203 εκατ.

AGGELOS DRITSAS

Εισαγγελική έρευνα για την αλλοδαπή εταιρεία του Στ. Κασσελάκη

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Σήμερα στο Κρανίδι η κεντρική ομιλία της ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου: Η νίκη είναι μεγάλη! Η ευθύνη μεγαλύτερη!!!

AGGELOS DRITSAS