ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ερμιόνη γιόρτασαν του Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην κωμόπολη της Ερμιόνης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό των Παμμεγεγιστων Ταξιαρχών, και στην συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος που τίμησαν την εορτή.

Η ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών είναι βυζαντινού ρυθμού. Χτίστηκε τον 15ο αι. ή κατ` άλλη εκδοχή τον 17ο αι.

Υπάρχουν κι άλλες αναφορές που αποδίδουν το χτίσιμο του αρχαίου ναού στον 9ο αι. μ. Χ. πάνω στη θέση του ερειπωμένου ναού της Χθονίας Δήμητρας. όπως αποδεικνύουν οι μεγάλοι λίθοι στα θεμέλια και το προς Βορρά αρχαίο τείχος.

Εδώ έγινε η ορκωμοσία των πληρεξουσίων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στις 11 Φεβρουαρίου το 1827, που συνεδρίασε για μικρό διάστημα στην Ερμιόνη. Θεωρείται δε συνέχεια της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου. η οποία αποπεράτωσε τις εργασίες της στην Τροιζήνα.

Από το 1919 είναι ο Μητροπολιτικός ναός της Ερμιόνης και εορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πώς μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 100.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

 «Γιατί τα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας παραμένουν κλειστά»;  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Δράση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

AGGELOS DRITSAS

9 Αυγούστου 1978

AGGELOS DRITSAS

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την ελλιπή αστυνομική δύναμη Αργολίδας:

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Η Μυθική Πελοπόννησος θα ξαναγίνει το σπουδαίο παγκόσμιο brand στην τουριστική αγορά μέχρι το 2030

AGGELOS DRITSAS

Ιερά αγρυπνία και περιφορά της ιερής εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Αγγελική Παναγιωτακοπούλου πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η πολυπληθής και άξια στελεχωμένη ομάδα της Επόμενης Μέρας Προχωράμε δυνατά για την τελική νίκη

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη Πέμπτη στην Ακολουθία των Παθών

AGGELOS DRITSAS

Κλαδοκοπές στα επαρχιακά δίκτυα Άργους – Ναυπλίου και Άργους – Κουτσοποδίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS