ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ

Στους 62 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην κεντρική Ιαπωνία

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών

Ο απολογισμός των θυμάτων του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιαπωνία προχθές Δευτέρα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αυξήθηκε στους 62 νεκρούς, κατά νεότερη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Αξιωματούχος στον νομό Ισικάουα, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αλλά δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφέρθηκε σε «62 νεκρούς» και πάνω από 300 τραυματίες, περίπου 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 55 νεκρούς.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών στην Ιαπωνία.

Δεκάδες ισοπεδωμένα κτίρια, κάποια ακόμη παραδομένα στις φλόγες. Σκάφη, τα οποία ξεβράστηκαν στη στεριά από τα σαρωτικά κύματα στη δυτική ακτογραμμή της χώρας μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Με ειδικά συστήματα ηχοεντοπισμού, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν κατοίκους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα των ισοπεδωμένων σπιτιών. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες, 1.000 στρατιώτες και 650 αστυνομικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ομως, είναι δύσκολο να προσεγγίσουν κάποιες περιοχές, αφού οι δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο.

Οι πόλεις Σουζού και Γουατζίμα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Εκτιμάται πως συνολικά εκεί, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.

«Είναι προετοιμασμένοι για όλα»

Όπως λέει ο Ιωάννης Λαντούρης, κάτοικος Καναζάβα, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σεισμός, έρχεται να προστεθεί και η κακοκαιρία.

«Έχει έντονη βροχόπτωση και υπάρχουν προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις, ειδικά στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού. Το οδικό δίκτυο δεν είναι και στα καλύτερά του, υπάρχουν ανακοινώσεις για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Οι Ιάπωνες έχουνε μια τάση να προετοιμάζονται για τα πάντα. Φροντίζουν πάντα να υπάρχουν πολλές πληροφορίες και να είναι προσβάσιμες. Είναι πολύ προσεκτικοί, υπάρχει μια εκπαίδευση εδώ πέρα, μια παιδεία. Το πρώτο πράγμα που κάναμε, κλείσαμε το γκάζι, το ρεύμα. Προσπαθούν να προετοιμάζονται, υπάρχει πάντα προετοιμασία για τέτοια γεγονότα».

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί σημειώνοντας ότι ο μεγάλος σεισμός έχει περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ομιλία του Χαρ. Τζιαμπάση στο ΔΑΝΑΟ: “Αργείοι: Οι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου”

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνια Συνάντηση Vespa – Σε Ναύπλιο και Άργος από τις 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καλή επιτυχία στην όμορφη Μις Κόσμος

AGGELOS DRITSAS

Παρελθόν ο Καμπεράϊ από τον Πανναυπλιακό, γκρίνια στην ομάδα

AGGELOS DRITSAS

ΤΖΙΡΙΣΤΡΑ 2025… ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

21 παίκτες γεν. 2009 κλήθηκαν στο Ναύπλιο για προπόνηση του κλιμακίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ-ΕΣΚΑΚ

AGGELOS DRITSAS

Live στο Άργος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης

AGGELOS DRITSAS

Χειροτονήθηκε Διάκονος ο Ανδριανός Γκολέμης από το Παναρίτη στην Ι.Μ. Μαντινείας

AGGELOS DRITSAS

Αναβάλλεται η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Καμπόσου λόγω της κακοκαιρίας

AGGELOS DRITSAS

Νέος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τολού

AGGELOS DRITSAS

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος τακτικής ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο

AGGELOS DRITSAS