ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού στο Costa Navarino. Στην εκδήλωση συμμετείχαν o Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, Υπουργοί Τουρισμού, εκπρόσωποι από χώρες της Μεσογείου καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ερευνητικής κοινότητας.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις στρατηγικές και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, τόσο κατά τη διάρκεια του κύριου event, όσο και σε παράλληλη θεματική συνάντηση. Αναφέρθηκε στην ίδρυση του «Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου», μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, που αποσκοπεί στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία του «Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής», το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στις κλιματικές προκλήσεις. «Με αυτές τις πρωτοβουλίες, επιδιώκουμε να καθιερώσουμε την Πελοπόννησο ως έναν βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη και με τη συμμετοχή εξεχόντων εκπροσώπων και ειδικών, όπως η κα. Cordula Wohlmutherο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο κ. Almotaz Abadi από την Ένωση για τη Μεσόγειο, ο κ. Roberto Occhiuto, Πρόεδρος της CPMR, ο Δρ. Γεώργιος Μάνεας από το Navarino Environmental Observatory, και ο Δρ. Ιωάννης Παπαδάκης από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

AGGELOS DRITSAS

Περιστατικά σε Ναύπλιο και Άργος στα ευτράπελα των εκλογών

AGGELOS DRITSAS

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Αποφάσεις για έργα οδικής ασφάλειας και διεκδίκηση χρηματοδότησης ευρωπαϊκών πόρων

AGGELOS DRITSAS

“Ευρωεκλογές 2024: Συμμετέχω – Δεν απέχω” από το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Απομάκρυνση αντικειμένων από τις παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Τα Γαλλικά στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Μίνωας Ένωση Κρητών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Η αποστολή του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας στην Β. Ήπειρο

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Άργος την Πέμπτη 28/9

AGGELOS DRITSAS

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Άργος | «Θα χύσεις αίμα, θα σε σκοτώσω» – Σοκάρουν οι περιγραφές της 32χρονης που βασανίστηκε από τον σύζυγό της

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS