ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τάσος Λάμπρου:Η Σχολική Στέγη, η αναγκαιότητα της κατασκευής ενός νέου σχολείου για την μετεγκατάσταση του Επαγγελματικού Λυκείου Κρανιδίου και η πρόταση μας.

Κύριε Δήμαρχε

Απαιτείται να ξεκινήσουμε όλες εκείνες τις ενέργειες για να κατασκευαστεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα στο Δήμο μας για να στεγάσει επιτέλους τόσο το ημερήσιο επαγγελματικό Λύκειο όσο τις δομές και τις δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης που κατά περιόδους λειτουργούν στην τοπική μας κοινωνία.

Η πολιτεία μέσω της εταιρείας κτιριακές υποδομές Α .Ε . μπορεί να εξετάσει το αίτημα μας το οποίο είναι δίκαιο και τεκμηριωμένο με την προϋπόθεση ο Δήμος μας με τις αποφάσεις του να εξασφαλίσει ένα οικόπεδο με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για να κτιστεί σε αυτό το σχολείο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας σύμφωνα με την απογραφή του 2022 είχε αύξηση πληθυσμού, επίσης αυξάνεται αντίστοιχα και ο σχολικός πληθυσμός ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο Κρανιδίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα συστέγασης των δύο σχολείων ( Γυμνασίου και ΕΠΑΛ) ,άρα χρειάζεται να ασχοληθούμε συστηματικά με την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου σχολείου.

κ Δήμαρχε

προτείνω να εξετάσουν τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας όσο και τα συλλογικά όργανα του Δήμου την δυνατότητα να αξιοποιηθεί ένα μέρος του κτήματος της μεγάλης Δωρεά Φωστίνη των 45 στρεμμάτων για να κατασκευαστεί εκεί το νέο σχολικό συγκρότημα, δίπλα στο Λύκειο Κρανιδίου, δίπλα στο γήπεδο Κρανιδίου.

Μπορούμε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια , τόσο με απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου όσο και με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου να αλλάξει για ένα τμήμα της δωρεάς ο σκοπός της διαθήκης έτσι θα μπορέσει να παραδοθεί ” καθαρό” το απαραίτητο οικόπεδο στην εταιρεία Κτιριακές υποδομές Α. Ε. για να ανεγερθεί εκεί το νέο σχολείο.

Η πολιτεία έχει δεσμευτεί ότι θα ανταποκρίνεται σε δίκαια αιτήματα που υποβάλλονται από την Τοπική αυτοδιοίκηση, επίσης δηλώνει ότι μπορεί και θέλει να στηρίξει με ανάλογες αποφάσεις και με αναγκαίες υποδομές την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε περιοχές που το έχουν πραγματική ανάγκη . Το νέο σχολικό συγκρότημα θα είναι χρήσιμο στην τοπική μας κοινωνία ,το έχουν ανάγκη οι νέοι του τόπου μας.

Είμαι στην διάθεση σας , απαιτείται όλοι μαζί να ξεκινήσουμε αυτήν την συλλογική προσπάθεια για να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης για τα επόμενα χρόνια.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Τάσος Χρόνης και η ”Δύναμη Προοπτικής” σήμερα στη Δήμαινα

AGGELOS DRITSAS

Από τις 03 Φεβρουαρίου 2025 κατά την έκδοση και εκτέλεση γνωματεύσεων ΕΚΠΥ

AGGELOS DRITSAS

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του αγώνα Run Greece στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ήττα για την ομάδα Κ14 της ΕΠΣ Αργολίδας από την ΕΠΣ Αθηνών

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πανηγυρίζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι

AGGELOS DRITSAS

Δυνατά φιλικά για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους με Μοσχάτο και Παναθηναϊκό

AGGELOS DRITSAS

Ντίνα Καραγιάννη

AGGELOS DRITSAS

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 τελούμε το Ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ασίνης

AGGELOS DRITSAS

ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

“Κλείδωσαν” πολύ χαμηλά οι τιμές για τα πράσινα τιμολόγια

AGGELOS DRITSAS

Η γιορτή γκόγκας «ζωντάνεψε» τις απόκριες στο Άργος .. ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Κατάλληλο για πόση το νερό στο Άργος και σε χωριά του Δήμου

AGGELOS DRITSAS