ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε άρση της ακινησίας έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν όσοι κάτοχοι οχημάτων τα έχουν θέσει σε ακινησία,πληρώνοντας τα τέλη με τον μήνα. Αυτοί που επιθυμούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, μπορούν να το πράξουν αλλά όχι για διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, με το ύψος των τελών κυκλοφορίας να υπολογίζεται αναλογικά με βάση το χρονικό διάστημα επανακυκλοφορίας.

Η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, προγραμματίζεται να ανοίξει άυριο Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, όπως προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «από 1η Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών ανά μήνα. Ασφαλώς όμως ισχύει ως έχει το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση που κάποιος κινεί το όχημά του, ενώ το έχει δηλώσει σε ακινησία. Και είναι ένα πρόστιμο ύψος 10.000 ευρώ, διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παράβαση».

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πριν το Πάσχα δηλαδή να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες του χρόνου θέλουν.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Π.χ. Ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με ετήσια τέλη 120 ευρώ, αν προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος και εφόσον το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα. Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορεί να επανατοποθετήσει τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του και να το κυκλοφορήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ : Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουλίου ένας άνδρας από παραλία της Αργολίδας.

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήρια ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Σωματείου Εκπαιδευτών Αργολίδας «ΑΡΓΕΑΣ» με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ποιος δήμαρχος έκανε ο ίδιος… δεντροφύτευση (ΦΩΤΟ)

AGGELOS DRITSAS

Συνελήφθησαν τρία άτομα για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας-Σ.Ε.Τ.Α.Α. 

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο με παράσυρση πεζού από ταξί στον Πόρο – Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ο τραυματίας

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές και πολιτιστικοί φορείς παρέλασαν στο Άργος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Κινδυνεύει με κατάρρευση το Πυργόσπιτο BINTEO

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΕΠΙΚAIΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

AGGELOS DRITSAS

Πωλείται αγροτεμάχιο 7,2 στρ στην Ξηρόβρυση Άργους

AGGELOS DRITSAS

Τα 5 θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS