ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η φραγκοσυκιά και οι θεραπευτικές της ιδιότητες

ΒΙΝΤΕΟ >> ΕΔΩ https://www.facebook.com/100095205450351/videos/358228360567921/

Με καταγωγή από το Μεξικό, η φραγκοσυκιά είναι ένα πανάρχαιο είδος κάκτου που εδώ και καιρό έχει εξημερωθεί και αποτελεί σημαντικό πόρο στον τομέα των γεωργικών οικονομιών των καλλιεργειών σε όλες τις άνυδρες και ημιάνυδρες περιοχές του κόσμου.

ίναι από τα λίγα φυτά που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου καθώς τόσο το ίδιο το φυτό όσο και οι καρποί και τα άνθη του χρησιμοποιούνται σαν προληπτικά και θεραπευτικά μέσα για διάφορες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. 

Τα φραγκόσυκα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία εξαιτίας των μακροθρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Ένα φλιτζάνι φραγκόσυκο, περίπου ενάμιση φρούτο (150 γρ.), περιέχει 10 γρ. υδατάνθρακες και 5,4 γρ. φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης 1 γρ. πρωτεΐνης και λιγότερο από ένα γρ. λίπους. Μια μερίδα φραγκόσυκο 150 γρ. παρέχει το 14% και 21% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες στους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Κάθε μερίδα φραγκόσυκου 150 γρ. παρέχει μικρές ποσότητες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (2-5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και σημαντικές ποσότητες σε βιταμίνη C (21 mg) που αποτελεί το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.
Το φραγκόσυκο έχει εντυπωσιακά μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ειδικά μαγνήσιο. Μια μερίδα φραγκόσυκο 150 γρ. παρέχει 6%, 8%, 9% και 32% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο αντίστοιχα.

Αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Χρησιμοποιείται σαν κατάπλασμα για τη θεραπεία των αποστημάτων, τη διόγκωση της σπλήνας, την ελονοσία, τους μώλωπες και την περιποίηση των τραυμάτων, για τη θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της παχυσαρκίας. Έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται επίσης κατά της υπερτροφίας του προστάτη, κατά της χοληστερόλης, κατά της φλεβίτιδας, κατά διαφόρων πνευμονικών παθήσεων. Αποτελεί παράγοντα για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου (μαστού, προστάτη, στομάχου, πνευμόνων, παγκρέατος) λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως διουρητικά, αντισπασμωδικά, αντιδιαρροϊκά, αιμολυτικά, καθώς για την καταπολέμηση της ψαμμίασης (άμμος στα νεφρών) και της νεφρίτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Δημαρχείο επισκέφτηκαν παιδιά του Δήμου μας και έψαλαν με χαρά και ενθουσιασμό τα παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου.

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη διάκριση για τον ενδοκρινολόγο καθηγητή του Xάρβαρντ Χρήστο Μαντζώρο για την έρευνα για την παχυσαρκία

AGGELOS DRITSAS

Απεργία δημοσιογράφων αύριο 16/4: Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Με μια ευχή η ταφή του αβάπτιστου βρέφους

AGGELOS DRITSAS

Συνεχείς δυσλειτουργίες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κτηματολογίου,

AGGELOS DRITSAS

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά 2024 διοργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Σέρφαρε Free 5g Νεολαία!!! με ταχύτητα φωτός!

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων: Καθαρισμός οικοπέδων 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στο Ναύπλιο 

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Για την κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS