ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πρόκειται για κατασκευή της μυκηναϊκής εποχής, που έχει επιβιώσει τις κακουχίες έως και σήμερα.

Αλλη μία θετική πρωτιά έχει καταγραφεί για την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, αφού σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, σε μία περιοχή της Πελοποννήσου εντοπίζεται το αρχαιότερο γεφύρι σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για έναν μικρό πρόγονο του γνωστού μονό τοξου γεφυριού, που βρίσκεται στο Αρκαδικό Αργολίδας, ενώ χρονολογείται ως η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου.

Το αρχαιότερο γεφύρι στην Ευρώπη

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας είναι μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και ίσως του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, περί τον 13ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή.

Είναι κατασκευασμένη από τεράστιους ογκόλιθους, χαρακτηριστικούς των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από τη γέφυρα του Αρκαδικού, στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση και το «Πετρογεφύρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Από το κατάστημα EXPERT στο Άργος ζητείται βοηθός λογιστηρίου

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται το ενιαίο πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΝ 2024 : Γ. Τσούρνος: Το τελευταίο και πιο μεγάλο σκάνδαλο της Δημαρχίας Κωστούρου

AGGELOS DRITSAS

Συναγερμός για την πιθανή αντιμετώπιση επιδημίας ιλαρά – Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

AGGELOS DRITSAS

Η Νάνα Μούσχουρη θα ερμηνεύσει τους Εθνικούς Ύμνους στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

AGGELOS DRITSAS

Συζήτηση για την τεχνική νοημοσύνη , εκκλησία , θεσμοι ψηφιακή πραγματικότητα στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ας δούμε την Καραθώνα κάπως αλλιώς ..

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

Στα θρανία οι νέοι Δήμαρχοι για επιμόρφωση από την ΚΕΔΕ

AGGELOS DRITSAS

Στους Δελφούς βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Η Ελλάδα έχει το πιο αργό, ακριβό και αναξιόπιστο ίντερνετ

AGGELOS DRITSAS