ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Μία έκπληξη περίμενε σήμερα 8 Μαρτίου τις ένστολες γυναίκες που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης πρόσφερε από ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο στις γυναίκες που υπηρετούν στην  Αστυνομία της Αργολίδας. Ο κ Πιπέρης ανέφερε: “Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, οι οποίες με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία.”Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου, για την επέτειο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου κάθε έτους αποτελεί, παγκοσμίως, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, γιορτάζουμε τη δύναμη της θέλησης για ισότητα, την επιθυμία για αέναη δημιουργία, την αστείρευτη επιμονή και υπομονή, το φως στην ψυχή των γυναικών που με αυτοθυσία, μέσα από διαχρονικούς και δίκαιους αγώνες, κατάφεραν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν ισάξια θέση στην κοινωνία, στον επαγγελματικό και πολιτικό βίο, στη ζωή.

Η ημέρα αυτή αποτελεί παράλληλα αφορμή για περισυλλογή και προβληματισμό αναφορικά με τον πολυσχιδή ρόλο της γυναίκας στον καθημερινό αγώνα που δίνει για να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια και να σταθεί περήφανη στο βάθρο των επιτυχιών, αποδεικνύοντας ότι από τη φύση της, είναι πλασμένη να δημιουργεί και να δίνει ζωή.

Στην Ελληνική Αστυνομία, οι γυναίκες αστυνομικοί χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες, μέσα από μία σειρά θεσμικών ρυθμίσεων, τόσο ως προς την κατάταξη, όσο και ως προς την ιεραρχική τους εξέλιξη, η οποία δεν υπόκειται σε περιορισμούς, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει διαρκής μέριμνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων που άπτονται της γυναικείας φύσης και της μητρότητας.

Σήμερα, η ηγεσία του Σώματος απευθύνεται με σεβασμό προς τη γυναίκα αστυνομικό, η οποία καταφέρνει να ισορροπεί αποτελεσματικά μεταξύ των δύσκολων απαιτήσεων της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής της, καθώς, ενώ οι υπηρεσιακές απαιτήσεις στερούν συχνά την παρουσία της από την οικογένειά της, εκείνη με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά, αναλαμβάνει ευθύνες που ξεπερνούν τα πλαίσια της καθημερινής εργασίας και στέκεται άτεγκτος φρουρός, διαφυλάττοντας την ασφάλεια μιας μεγαλύτερης οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας, προστατεύοντας όλους τους πολίτες και ιδίως τις γυναίκες και τους ανηλίκους – θύματα βίας και κακοποίησης, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς εμπιστοσύνης της κοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία.

Στη σημερινή εποχή των πολλαπλών κρίσεων, η γυναίκα αστυνομικός, όπως άλλωστε και κάθε γυναίκα, δίνει σε κάθε έκφανση της ζωής της, ένα σημαντικό μήνυμα συνοχής και ελπίδας, σε μια κοινωνία που αναζητά περισσότερο από ποτέ, την ασφάλεια, την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν αυτή τη συμβολική ημέρα για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη γυναίκα συνάδελφο, σύντροφο, σύζυγο, μητέρα ή κόρη και να υποσχεθούμε ότι θα είμαστε ενεργοί συνοδοιπόροι στην προσπάθειά της να εμπνεύσει με τη στάση της τις νέες γενιές, προκειμένου αυτές να αντλήσουν δύναμη και αυτοπεποίθηση, για να προάγουν περαιτέρω με τη σειρά τους την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την ευημερία αυτού του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παγκόσμιος,ο Μανόλο Καραλής! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Άφιξη του Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου ALVEI στην Κοιλάδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κρανίδι έγινε η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

AGGELOS DRITSAS

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα τη Δευτέρα 28/8

AGGELOS DRITSAS

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες σε πτήση της Singapore Airlines !

AGGELOS DRITSAS

Δράση ενημέρωσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

AGGELOS DRITSAS

𝝙𝝦𝝤𝝡𝝤𝝨 𝝚𝝥𝝞𝝙𝝖𝝪𝝦𝝤𝝪 – 𝝟𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝜𝝨

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ΟργανισμούΔιαχείρισης Προορισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης-Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο 100.000 ευρώ και λουκέτο σε beach bar σε παραλία

AGGELOS DRITSAS

Κατάστημα Zelma cellar & Deli στο Κρανίδι.

AGGELOS DRITSAS