ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Έρχεται νέο πρόγραμμα – Ποιες συσκευές καλύπτει

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει το νέο «Αλλάζω Συσκευή» το οποίο θα περιλαμβάνει συσκευές όπως πλυντήρια, φούρνους, ψυγεία και κλιματιστικά, με WiFi για απομακρυσμένο έλεγχο.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν απομακρυσμένα τις ώρες λειτουργίας των συσκευών τους. Το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» θα εμπλουτιστεί περαιτέρω, παρέχοντας νέες δυνατότητες στους πολίτες, σε συνδυασμό με τη μεταφορά του νυχτερινού τιμολογίου σε πιο μεσημεριανές ώρες, το λεγόμενο… «μεσημεριανό» ρεύμα.

Από τη στιγμή που θα μεταφερθεί το νυχτερινό ρεύμα το μεσημέρι -όπου οι περισσότεροι πολίτες είναι εκτός σπιτιού λόγω δουλειάς- είναι σχεδόν απαραίτητο να μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους τις ώρες με το φθηνότερο ρεύμα για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό.

Αυτό φυσικά θα γίνει μόνο αν μπορούν να βάλουν πλυντήριο από την δουλειά τους μέσω WiFi, και για αυτό το ΥΠΕΝ φέρνει το πρόγραμμα για πιο smart συσκευές.

Παραδείγματος χάρη μια νέα επιδότηση θα τους δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αντικαταστήσουν τις παλαιές συσκευές τους με νέες, πιο σύγχρονες «έξυπνες συσκευές», τις οποίες θα μπορούν να χειρίζονται από απόσταση μέσω WiFi και αυτό θα είναι το βασικό κριτήριο για αγορά νέας συσκευής.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πιθανότερο το φθινόπωρο.

Τι αλλάζει με το νυχτερινό ρεύμα και τι έρχεται το φθινόπωρο

Το νυχτερινό ρεύμα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα, καθώς το μέτρο αυτό καθιερώθηκε σε μια εποχή που η ηλεκτροπαραγωγή στηριζόταν κυρίως στις θερμοηλεκτρικές μονάδες.

Με την αυξημένη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα δεδομένα έχουν αλλάξει: η υπερπροσφορά ενέργειας από τις ΑΠΕ κατά τη διάρκεια της ημέρας και η χαμηλή ζήτηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκών δικτύων και συστημάτων αποθήκευσης, έχουν οδηγήσει τους διαχειριστές σε περικοπές για να διασφαλίσουν την αντοχή του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει την εφαρμογή κινήτρων για τη μεταφορά της κατανάλωσης στις ώρες που μεγιστοποιείται η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το φθινόπωρο περιλαμβάνουν την αναπροσαρμογή του «νυχτερινού ρεύματος» και την εισαγωγή του πορτοκαλί τιμολογίου, δηλαδή του δυναμικού τιμολογίου ρεύματος που απαιτεί τη χρήση έξυπνου μετρητή.

Έρχονται κι άλλες αυξήσεις στο ρεύμα τον Ιούλιο – Αύγουστο

Οι αυξήσεις για τους καταναλωτές στο ρεύμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θεωρούνται αναπόφευκτες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας προκάλεσαν αύξηση 19% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η μέση χονδρεμπορική τιμή ανήλθε στα 101,5 ευρώ/μεγαβατώρα, σημειώνοντας υψηλό 21 εβδομάδων στο επταήμερο 3-9 Ιουνίου. Αυτό παρατηρήθηκε παρά την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6% και των υδροηλεκτρικών κατά 23% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια άλλη αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής προκλήθηκε από την άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου στον ολλανδικό κόμβο ΤΤΕ κατά 13%, λόγω προβλημάτων στις εξαγωγικές υποδομές από τη Νορβηγία.

Χθες Τρίτη, η μέση χονδρεμπορική τιμή υποχώρησε στα 95,61 ευρώ/μεγαβατώρα, καθιστώντας την πέμπτη ακριβότερη στην Ευρώπη.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος έχει ήδη αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με τον Μάιο, με προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σε αντίστοιχη τροχιά, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα κυμαινόμενα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια του Ιουλίου, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων που καταγράφηκαν στα τρέχοντα τιμολόγια, τα οποία διαμορφώθηκαν από 11% έως και 70% σε ορισμένους παρόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα ακτινολόγος ορκίστηκε στο Νοσοκομείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΡΑΘΩΝΑ H ΧΩΜΑΤΕΡΗ 8-1- 2024 : Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ -ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ …? ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Nονός κλέφτηκε με την κουμπάρα έναν μήνα πριν της βαφτίσει το παιδί

AGGELOS DRITSAS

“Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” του Δήμου Άργους Μυκηνών, με τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μοναδικές στιγμές από την σημερινή αποκριάτικη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος!

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ Μητσοτάκη στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Πολυτεχνείο 1973: Η εξομολόγηση του οδηγού του τανκ στο «ΒΗΜΑ»

AGGELOS DRITSAS

Άρχισαν τα όργανα- ποιοι μητροπολίτες αντιδρούν στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

AGGELOS DRITSAS

65.000 ευρώ για συντήρηση – αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αύριο Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού

AGGELOS DRITSAS