ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αύξηση 7% σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ παράλληλα υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 5,3% και αύξηση των εισπράξεων κατά 37,7%.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, το 9μηνο του 2023 παρατηρείται, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, αύξηση κατά 26,9% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 25,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 55,1% στις εισπράξεις.

Τα δημοφιλέστερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όπως πάντα, στις επιλογές πρωταγωνιστούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι Ιπποτών Ρόδου και το Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και Λευκός Πύργος, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι που καταγράφουν τις περισσότερες επισκέψεις είναι η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Λίνδος, η Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

Εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 12,7%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 1,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 16,6%.

Η επισκεψιμότητα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το 9μηνο παρατηρείται αύξηση κατά 23,7% των επισκεπτών, κατά 18,8% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 26,5% των εισπράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα το απόγευμα έφτασε στο λιμάνι του Πορτοχελίου διανύοντας τα 89 από τα 100 χιλιόμετρα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Άγριος καβγάς σε πανηγύρι χωριού..ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαντζούνης Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Εθνική Στρατηγική για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Ναύπλιο!

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

AGGELOS DRITSAS

Εγκαινιάζεται το εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Ναύπλιο BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου απεικονίζει τα ενταγμένα και εν εξελίξει έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται μεσα από το Δήμο

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη νίκη των Δαναών

AGGELOS DRITSAS

Έρευνα GoodAffairs: Προβάδισμα Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Τα αίτια και οι ευθύνες για τη λειψυδρία στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Ετήσια χορευτική παράσταση από την Στέγη Αθλητισμού και Πολιτισμού Αργολίδας “Ο Ταξιάρχης” ΦΩΤΟ

AGGELOS DRITSAS

Το επόμενο iPad Mini θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το “Jelly Scrolling” στην οθόνη

AGGELOS DRITSAS