– www.Dritsas.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά στην Αργολίδα ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών – Ποιες είναι οι τιμές βάσης

Σε ομαδική διαπραγμάτευση με την μεταποίηση συμφώνησαν για πρώτη φορά φέτος να προχωρήσουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πιπέρος, πρόεδρος του Α.Σ. Κουρτακίου και της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «για πρώτη φορά στην Αργολίδα φέτος θα προχωρήσουμε σε ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών από όλους τους συνεταιρισμούς του νομού. Σαν τιμή βάσης ζητάμε τα 20 – 27 λεπτά το κιλό για την τιμή του χυμού στα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Για την νωπή χρήση ζητάμε η τιμή παραγωγού να παραμείνει σε σταθερά επίπεδα των 40 – 42 λεπτά το κιλό.

Θυμίζουμε στις 3 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ), στην οποία μετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι από το ΥπΑΑΤ Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του νομού.

Η ΔΕΣΑ θα λειτουργεί ως διαρκές κέντρο συντονισμού, ενημέρωσης, διαβούλευσης και συλλογικής εκπροσώπησης των αγροτικών συνεταιρισμών της Αργολίδας.

Στην συνεδρίαση της 03/11/2023 ορίστηκε «Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης» την οποία απαρτίζουν (αλφαβητικά) οι κύριοι: Δωροβίνης Στέλιος – Α.Σ. Ήρας, Καλογερόπουλος Ιωάννης – Α.Σ. Αγίας Τριάδας, Μητροσύλης Μιχάλης – Α.Σ. Ανυφί, Πιπέρος Κωνσταντίνος – Α.Σ. Κουρτακίου, Πίππας Κωνσταντίνος – Α.Σ. Αργολική Γη.

Η Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης ανέλαβε το έργο της επικοινωνίας με τις μεταποιητικές βιομηχανίες εσπεριδοειδών, προκειμένου να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος για τον καθορισμό των όρων συνεργασίας για την τρέχουσα εμπορική περίοδο, για το σύνολο των ΑΣ της Αργολίδας.

Την Τετάρτη (8/11/2023) και ώρα 18:00, στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση της ΔΕΣΑ, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών του νομού. Στην συνεδρίαση μπορούν να μετέχουν ως παρατηρητές και μέλη ΑΣ. Η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ προσφέρει στη ΔΕΣΑ γραμματειακή υποστήριξη και χώρο συνεδριάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πένθος στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φραντζόγλου

AGGELOS DRITSAS

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 26-1-2024

AGGELOS DRITSAS

Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης & Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Στη γιορτή λήξης του διδακτικού έτους του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζο

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Κεφαλάρι Άργους…Φῶς ἐκ φωτός, ἔλαμψε τῷ κόσμῳ, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στην Αργολίδα με δύο τραυματίες -Σμπαράλια τα δύο ΙΧ που συγκρούστηκαν

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ : Ευρωπαϊκές εκλογές 2024

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση διάσωσης 74 μεταναστών ανοιχτά της Παλαιόχωρας

AGGELOS DRITSAS

AGGELOS DRITSAS