ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Είχα σήμερα την τιμή να εκπροσωπήσω την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στην Εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Στον χαριετισμό που απηύθυνα, τόνισα μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης θέλω να ευχαριστήσω και ναι συγχαρώ όλες και όλους που συνέβαλαν στη διοργάνωση και την επιτυχή πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αποτελεί ύψιστο χρέος μας.

Χρέος μας πρώτα απ’ όλα απέναντι στους εθνομάρτυρες και προγόνους μας, στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που έπεσαν θύματα του τουρκικού εθνικισμού.

Screenhunter 1730

Είναι χρέος μας απέναντι σε εκείνους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, γνώρισαν την προσφυγιά, αλλά απέναντι σε κάθε δυσκολία κατόρθωσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ξαναστήσουν από το μηδέν τη ζωή τους και να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές της πνευματικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πατρίδας μας.

Εδώ, στην Καλαμάτα και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ο απόηχος εκείνης της προσφυγικής εμπειρίας είναι ακόμη ζωντανός. Οι οικογένειες που έφτασαν εδώ από την Ιωνία και τον Πόντο, από κάθε πόλη και χωριό του μικρασιατικού Ελληνισμού άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμα τους σε κάθε πτυχή της ζωής αυτού του τόπου.

Με τον μόχθο, το ταλέντο και την ακατάβλητη βούλησή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και ένωσαν τις δικές τους μνήμες με την ιστορική συνέχεια της πατρίδας μας.

Η διαφύλαξη όμως της ιστορικής αλήθειας είναι επιπροσθέτως και ένα χρέος μας απέναντι στην ανθρωπότητα συνολικά. Γιατί μόνο μέσα από τη ζωντανή μνήμη μπορεί ο πλανήτης μας να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί κάποτε από την άφατη φρίκη της γενοκτονίας.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή διεθνούς αστάθειας και γεωπολιτικών ανακατατάξεων, όπου το διεθνές δίκαιο αμφισβητείται και η ωμή ισχύς επιχειρεί να διεκδικήσει ξανά τον ρόλο του μοναδικού κριτή των ανθρώπινων υποθέσεων, η προσήλωσή μας στην ιστορική αλήθεια στέλνει ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε δυναμικά και αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε στην πράξη την ιστορική αποστολή της πατρίδας μας να αποτελεί έναν περίβλεπτο φάρο ειρήνης, δημοκρατίας, σταθερότητας και δικαιοσύνης στην περιοχή μας και στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους εκτελεσθέντες του μαρτυρικού χωριού των Λιμνών

AGGELOS DRITSAS

12η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης: Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση τοπικών προϊόντων

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης Στην ημερίδα διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Παραμένει σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ – Πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

AGGELOS DRITSAS

Άντζη Παναγιωτακοπούλου : Με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μαλτέζος Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Ηλία Αξιωτόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2025

AGGELOS DRITSAS

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας στην Εθνική Γλυπτοθήκη

AGGELOS DRITSAS

Πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Έρχεται το Porto Heli Night Run & Ververonda Easy Trail Run 2024

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

AGGELOS DRITSAS