ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εντυπωσιακή ψαριά!

Αυτά είναι! Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε και γερανός για να μεταφερθεί.

Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους με τον τόνο 485 κιλών που «έβγαλε» το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ψαριές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό.

Σύμφωνα με το iaitoloakarnania.gr το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου πωλείται προς περίπου 25 ευρώ το κιλό στην αγορά, με τη ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού να είναι μεγάλη.

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Τόνοι που μπορεί να φτάσουν πάνω από 450 κιλά

Ο κιτρινόπτερος τόνος (επιστημονική ονομασία Thunnus albacares) συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα είδη τόνου, φτάνοντας σε βάρος πάνω από 180 κιλά, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από τον ερυθρόπτερο τόνο του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, που μπορεί να φτάσει πάνω από 450 κιλά, και ελαφρώς μικρότερος από τον μεγαλόφθαλμο τόνο και τον νότιο ερυθρόπτερο τόνο.

Ο κιτρινόπτερος τόνος συναντάται σε τροπικά και θερμά νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Όλοι οι τόνοι είναι μεγάλοι θηρευτές, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μερικούς βαθμούς πάνω από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Σχεδόν τα 2/3 των παγκόσμιων αλιευμάτων αλιεύονται στον Ειρηνικό Ωκεανό,  το 1/3 στον Ινδικό Ωκεανό και λιγότερο από το 10% στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Θεωρείται ότι υπάρχουν ξεχωριστά αποθέματα στον Ατλαντικό, τον Ινδικό, τον Ανατολικό και τον Δυτικό Ωκεανό. Όλα τα αποθέματα του είδους υπεραλιεύονται ή είναι πλήρως εκμεταλλευμένα.

Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος του Ατλαντικού (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus) είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό (οστεϊχθύες). Είναι γνωστός επίσης ως τόνος με γαλάζια πτερύγια ή κυανόπτερος και επίσης κόπανος, όρκυνος, ορτσίνι, μαγιάτικο, γλουπέας, γοφός ή γόφος ή απλά τόνος.

Στο παρελθόν σε αυτό το είδος συμπεριλαμβανόταν και ο ερυθρός τόνος του Ειρηνικού (Thunnus orientalis). Ο ερυθρός τόνος του Ατλαντικού απαντάται σε όλο τον Ατλαντικό, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου.

Με βάρος που φτάνει τα 450 κιλά, ο ερυθρός τόνος ανταγωνίζεται τα είδη μαύρη και γαλάζια μακάιρα (ή μάρλιν) και τον ξιφία ως το μεγαλύτερο είδος στη τάξη των περκόμορφων. Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Αλλαγή Πορείας” : O Χρήστος Πιτσίκος αναγνωρίζει την προσπάθεια ανάπτυξης σε όλο τον Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

AGGELOS DRITSAS

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ματσάρα Διομήδης Άργους – ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Handball Premier

AGGELOS DRITSAS

Το σύνολο πνευστών και κρουστών California Repercussions από το San Francisco

AGGELOS DRITSAS

Ευλογιά των προβάτων: Νέα μέτρα από 1η Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος «Αρματωμένοι Μωραΐτες ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μάνδρα: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς που δολοφονήθηκε

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Έκοψαν την πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές στην Αρβανιτια στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Κωτσονάρο και διαχειριστικό έλεγχο ανήγγειλε ο Μαλτέζος

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική παράσταση της “Μήδειας” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους με εξαίσιες ερμηνείες

AGGELOS DRITSAS

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Ομορφο Πορτοχελι.

AGGELOS DRITSAS