ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εντυπωσιακή ψαριά!

Αυτά είναι! Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε και γερανός για να μεταφερθεί.

Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους με τον τόνο 485 κιλών που «έβγαλε» το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ψαριές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό.

Σύμφωνα με το iaitoloakarnania.gr το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου πωλείται προς περίπου 25 ευρώ το κιλό στην αγορά, με τη ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού να είναι μεγάλη.

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Τόνοι που μπορεί να φτάσουν πάνω από 450 κιλά

Ο κιτρινόπτερος τόνος (επιστημονική ονομασία Thunnus albacares) συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα είδη τόνου, φτάνοντας σε βάρος πάνω από 180 κιλά, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από τον ερυθρόπτερο τόνο του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, που μπορεί να φτάσει πάνω από 450 κιλά, και ελαφρώς μικρότερος από τον μεγαλόφθαλμο τόνο και τον νότιο ερυθρόπτερο τόνο.

Ο κιτρινόπτερος τόνος συναντάται σε τροπικά και θερμά νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Όλοι οι τόνοι είναι μεγάλοι θηρευτές, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μερικούς βαθμούς πάνω από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Σχεδόν τα 2/3 των παγκόσμιων αλιευμάτων αλιεύονται στον Ειρηνικό Ωκεανό,  το 1/3 στον Ινδικό Ωκεανό και λιγότερο από το 10% στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Θεωρείται ότι υπάρχουν ξεχωριστά αποθέματα στον Ατλαντικό, τον Ινδικό, τον Ανατολικό και τον Δυτικό Ωκεανό. Όλα τα αποθέματα του είδους υπεραλιεύονται ή είναι πλήρως εκμεταλλευμένα.

Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος του Ατλαντικού (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus) είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό (οστεϊχθύες). Είναι γνωστός επίσης ως τόνος με γαλάζια πτερύγια ή κυανόπτερος και επίσης κόπανος, όρκυνος, ορτσίνι, μαγιάτικο, γλουπέας, γοφός ή γόφος ή απλά τόνος.

Στο παρελθόν σε αυτό το είδος συμπεριλαμβανόταν και ο ερυθρός τόνος του Ειρηνικού (Thunnus orientalis). Ο ερυθρός τόνος του Ατλαντικού απαντάται σε όλο τον Ατλαντικό, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου.

Με βάρος που φτάνει τα 450 κιλά, ο ερυθρός τόνος ανταγωνίζεται τα είδη μαύρη και γαλάζια μακάιρα (ή μάρλιν) και τον ξιφία ως το μεγαλύτερο είδος στη τάξη των περκόμορφων. Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σχηματισμός  αεροσκαφών θα περάσει από το Ναύπλιο στις 13.00 ως τις 14.00 σήμερα

AGGELOS DRITSAS

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΟΦΙΚΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

AGGELOS DRITSAS

Η κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Ερμιονίδας, της Κοινότητας Κρανιδίου και η βράβευση Μαθητών και Αθλητών.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Αδειάζει το λιμάνι από τις ανεμογεννήτριες ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Γ΄ Εθνική: Αλλαγές στο πρόγραμμα ομάδων του 3ου ομίλου της 7ης αγωνιστικής

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστώ όλο το προσωπικό καθαριότητας και τους εργάτες που μας παρέδωσαν μια πόλη καθαρή !

AGGELOS DRITSAS

Ένας άλλος κόσμος πρέπει… να ’χει αληθινά φτερά!!

AGGELOS DRITSAS

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά.

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται το ενιαίο πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας

AGGELOS DRITSAS