ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εντυπωσιακή ψαριά!

Αυτά είναι! Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε και γερανός για να μεταφερθεί.

Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους με τον τόνο 485 κιλών που «έβγαλε» το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ψαριές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό.

Σύμφωνα με το iaitoloakarnania.gr το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου πωλείται προς περίπου 25 ευρώ το κιλό στην αγορά, με τη ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού να είναι μεγάλη.

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Τόνοι που μπορεί να φτάσουν πάνω από 450 κιλά

Ο κιτρινόπτερος τόνος (επιστημονική ονομασία Thunnus albacares) συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα είδη τόνου, φτάνοντας σε βάρος πάνω από 180 κιλά, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από τον ερυθρόπτερο τόνο του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, που μπορεί να φτάσει πάνω από 450 κιλά, και ελαφρώς μικρότερος από τον μεγαλόφθαλμο τόνο και τον νότιο ερυθρόπτερο τόνο.

Ο κιτρινόπτερος τόνος συναντάται σε τροπικά και θερμά νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Όλοι οι τόνοι είναι μεγάλοι θηρευτές, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μερικούς βαθμούς πάνω από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Σχεδόν τα 2/3 των παγκόσμιων αλιευμάτων αλιεύονται στον Ειρηνικό Ωκεανό,  το 1/3 στον Ινδικό Ωκεανό και λιγότερο από το 10% στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Θεωρείται ότι υπάρχουν ξεχωριστά αποθέματα στον Ατλαντικό, τον Ινδικό, τον Ανατολικό και τον Δυτικό Ωκεανό. Όλα τα αποθέματα του είδους υπεραλιεύονται ή είναι πλήρως εκμεταλλευμένα.

Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος του Ατλαντικού (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus) είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό (οστεϊχθύες). Είναι γνωστός επίσης ως τόνος με γαλάζια πτερύγια ή κυανόπτερος και επίσης κόπανος, όρκυνος, ορτσίνι, μαγιάτικο, γλουπέας, γοφός ή γόφος ή απλά τόνος.

Στο παρελθόν σε αυτό το είδος συμπεριλαμβανόταν και ο ερυθρός τόνος του Ειρηνικού (Thunnus orientalis). Ο ερυθρός τόνος του Ατλαντικού απαντάται σε όλο τον Ατλαντικό, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου.

Με βάρος που φτάνει τα 450 κιλά, ο ερυθρός τόνος ανταγωνίζεται τα είδη μαύρη και γαλάζια μακάιρα (ή μάρλιν) και τον ξιφία ως το μεγαλύτερο είδος στη τάξη των περκόμορφων. Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

AGGELOS DRITSAS

“Έλσα – Περιπέτεια στο μαγεμένο δάσος”: Παιδική θεατρική παράσταση στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για την μεταφορά της Δ.Ο.Υ

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό του Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κώστα Βλάση

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου πυργιωτίκων

AGGELOS DRITSAS

Κατάθεση αναφοράς στη βουλή από τον Γ. Γαβρήλο: Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών

AGGELOS DRITSAS

ΦΩΤΙΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΕΛΕΟΥΣΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια καλά στον Δήμαρχο Αναργυρο Λεμπεση του τέως δήμου Ερμιόνης!!!

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Απριλίου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας – Μαζί προχωράμε μπροστά!

AGGELOS DRITSAS

Υπεγράφη η σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Ο Τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS