ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «Αύξηση του ορίου πληρωμών, ένα κρίσιμο εργαλείο για τις Περιφέρειες και τους Δήμους»

Στην Καλαμάτα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη» στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης του ορίου πληρωμών για καλύτερη ρευστότητα, τόσο για τις Περιφέρειες όσο και για τους δήμους, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως ουσιαστικό εργαλείο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της προώθησης του νομοσχεδίου για τη χαρτογράφηση και την κατανομή των αρμοδιοτήτων, με παράλληλη μεταφορά των απαραίτητων πόρων. Ο Περιφερειάρχης επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία με τους δημάρχους και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχιση αυτής της αποτελεσματικής συνεργασίας, επισημαίνοντας τη σημασία των έργων και πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτές εκφράστηκαν και μέσω της ΚΕΔΕ, και στα θέματα που αφορούν τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παναργειακός Ακαδημία Ποδοσφαίρου

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα το απόγευμα έφτασε στο λιμάνι του Πορτοχελίου διανύοντας τα 89 από τα 100 χιλιόμετρα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

 Ο Βασίλης Γ. Σιδέρης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη #ΔΕΘ2025!

AGGELOS DRITSAS

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

Με συμμετοχή 700 αθλητών ολοκληρώθηκε το Artemisio Mountain Running στην Καρυά Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική παρουσία της Δημοτικής χορωδίας Επιδαύρου στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναύπλιο – Artiva

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για την “Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Δικαιώθηκα σε όλα…

AGGELOS DRITSAS

𝝚𝝢𝝖𝝦𝝣𝝜 𝝥𝝦𝝤𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝤𝝨 «𝝭𝝜𝝫𝝞𝝖𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝪𝝢𝝖𝝠𝝠𝝖𝝘𝝚𝝨 𝝗❜»

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS