ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2024, εξέφρασε ομόφωνα την στήριξη του στην πρόθεση του ιδρύματος Αντώνιος Κομνηνός να αγοράσει το ακίνητο της πρώην Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας επί της πλατείας Συντάγματος και να το μετατρέψει σε «Μουσείο 1821».
Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του ακινήτου και το πέρας όλων των παρεμβάσεων ανακαίνισης του κτιρίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλειστική δαπάνη του ιδρύματος, το μουσείο θα φιλοξενήσει σπουδαία εκθέματα της επαναστατικής περιόδου του 1821,τα οποία και κατέχει. Στη συνέχεια υπάρχει η δέσμευση το ανακαινισμένο κτίριο μαζί με την πολύτιμη αυτή συλλογή που θα φιλοξενεί να δωρισθεί στην Εθνική Πινακοθήκη -Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία εφ΄όσον υλοποιηθεί τότε η ιστορία της πόλης του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής θα είναι συγκεντρωμένη σε δύο εμβληματικούς χώρους, σε δύο Μουσεία, στο Αρχαιολογικό και στο Μουσείο 1821, επί της ιστορικής πλατείας Συντάγματος. Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι θα αξιολογήσουν και θα εγκρίνουν όλες τις παρεμβάσεις έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα της διαμόρφωσης του νέου μουσείου να είναι αντάξιο της φυσιογνωμίας και της ιστορίας του Ναυπλίου.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία, παραμερίζοντας πολιτικές ή άλλες διαφορές στηρίζουν την προσπάθεια αυτή η οποία θα οδηγήσει στην πρόοδο και την περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον κ. Αντώνιο Ε. Κομνηνό για την γενναιόδωρη αυτή πράξη, η οποία καταδεικνύει τη φιλοπατρία του και την διάθεση του για κοινωνική προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσκληση σε ενημερωτική δράση με θέμα: “Η Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Οφέλη της”

AGGELOS DRITSAS

Αυτή η προσβλητική φωτογραφία μου στάλθηκε από ένα Ενεργό Πολίτη

AGGELOS DRITSAS

Ψήφισμα του δήμου Ερμιονίδας για την προτομή της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Στην Βουλή η επέτειος της Ά Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου για τις Χειμερινές Εκπτώσεις

AGGELOS DRITSAS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΔΕΥΑ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ #2024 «Τσαντίρ μαχαλάς» Εικόνες που μας ντροπιάζουν

AGGELOS DRITSAS

ΕΛΣΑΠ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Ο μοναδικός Κέδρος της Αργολίδας πεθαίνει

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Πολύωρες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Φτωχότερος ο πολιτισμός στο Ναύπλιο από την απώλεια του Γιώργου Καρατάσου – Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο

AGGELOS DRITSAS

Γ.ΜΑΛΤΕΖΟΣ Βλάβη σε αγωγό του Αναβάλου στην παραλιακή εντός των Μύλων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ακαδημία Δρεπάνο :Tελετή λήξης για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023/2024

AGGELOS DRITSAS