ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 18:30, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας με μοναδικό θέμα συζήτησης: “Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024”.

Η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πλήρως την νομοθεσία, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 1ο δίμηνο της νέας Δημοτικής Περιόδου 2024-2028.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα συνεχιζόμενα ώριμα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην φάση της υλοποίησης.

Ορισμένα από αυτά τα έργα είναι υπό κατασκευή και κάποια άλλα στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Αυτούς τους δύο πρώτους μήνες του 2024, η παρούσα Δημοτική αρχή έχει ασχοληθεί σε καθημερινή βάση και έχει προχωρήσει αυτά τα έργα.

Επίσης, αναφέρθηκε σε αρκετά έργα που έχουν ήδη συνταχθεί και εγκριθεί οι μελέτες τους, όπως και σε κάποια άλλα έργα που βρίσκονται στην φάση της σύνταξης των μελετών.

Όλα αυτά τα έργα πρόκειται να ενταχθούν σε κάποιο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, είτε Περιφερειακό, είτε Εθνικό, είτε Ευρωπαϊκό.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, έκαναν αναλυτική ενημέρωση στα 12 συνολικά θέματα που είχαν ήδη τεθεί προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Το Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, η αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, η Υδροδότηση – Γεώτρηση στο Λουκαϊτι – Γεωλογικές μελέτες για γεωτρήσεις στο Ηλιόκαστρο και τη Θερμησία, η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Ηρώων στην Ερμιόνη και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, η παραλία της Σαμπάριζας, η δημιουργία μικρών φραγμάτων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, γενική ενημέρωση για το νερό και την αφαλάτωση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού συνολικά στο Δήμο Ερμιονίδας, ενημέρωση για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, υποβολή κρίσιμων αιτημάτων και το νέο νομικό πλαίσιο για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία, για το νερό στην Κοιλάδα και το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Πλατεία Κύπρου (κεντρική πλατεία) του Κρανιδίου.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εισήγηση Δημάρχου Ερμιονίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

3η Γιορτή Κολύμβησης Μικρών Κολυμβητών στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες της Ερμιονίδας μας

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μανιάτης: ”Σε έναν κόσμο με πολιτικές προκλήσεις και κινδύνους”

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Αύξηση στην θετικότητα των rapid tests – Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Στην εκδήλωση του Ερμιονικού Συνδέσμου για τον Λίνο Μπενάκη

AGGELOS DRITSAS

Κάντια: Θρήνος για την 27χρονη γιατρό Αρετή Μελάνι

AGGELOS DRITSAS

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

“Ο Θαλασσόπυργος”: Η περιπέτεια μιας αχώριστης παρέας παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Αποκαταστάθηκε το παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στην Άκοβα

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Δυνατό φιλικό του Παναργειακού με Παναθηναϊκό Β΄ αλλά έμεινε στο 0-0

AGGELOS DRITSAS

Γιώργος Διδασκάλου: Ένα ακόμα έργο του ΥΠΠΟ στην «Πολιτιστική Φαρέτρα» της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS