ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 18:30, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας με μοναδικό θέμα συζήτησης: “Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024”.

Η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πλήρως την νομοθεσία, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 1ο δίμηνο της νέας Δημοτικής Περιόδου 2024-2028.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα συνεχιζόμενα ώριμα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην φάση της υλοποίησης.

Ορισμένα από αυτά τα έργα είναι υπό κατασκευή και κάποια άλλα στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Αυτούς τους δύο πρώτους μήνες του 2024, η παρούσα Δημοτική αρχή έχει ασχοληθεί σε καθημερινή βάση και έχει προχωρήσει αυτά τα έργα.

Επίσης, αναφέρθηκε σε αρκετά έργα που έχουν ήδη συνταχθεί και εγκριθεί οι μελέτες τους, όπως και σε κάποια άλλα έργα που βρίσκονται στην φάση της σύνταξης των μελετών.

Όλα αυτά τα έργα πρόκειται να ενταχθούν σε κάποιο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, είτε Περιφερειακό, είτε Εθνικό, είτε Ευρωπαϊκό.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, έκαναν αναλυτική ενημέρωση στα 12 συνολικά θέματα που είχαν ήδη τεθεί προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Το Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, η αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, η Υδροδότηση – Γεώτρηση στο Λουκαϊτι – Γεωλογικές μελέτες για γεωτρήσεις στο Ηλιόκαστρο και τη Θερμησία, η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Ηρώων στην Ερμιόνη και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, η παραλία της Σαμπάριζας, η δημιουργία μικρών φραγμάτων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, γενική ενημέρωση για το νερό και την αφαλάτωση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού συνολικά στο Δήμο Ερμιονίδας, ενημέρωση για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, υποβολή κρίσιμων αιτημάτων και το νέο νομικό πλαίσιο για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία, για το νερό στην Κοιλάδα και το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Πλατεία Κύπρου (κεντρική πλατεία) του Κρανιδίου.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εισήγηση Δημάρχου Ερμιονίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Που και πότε θα διενεργεί rapid tests η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟμΥ) Αργολίδας από 4 έως 8/9

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για τα παιδιάς μας, για τους γονείς μας

AGGELOS DRITSAS

“Από το σκοτάδι στο Φώς”: Ομιλία στην Ενορία Αγίας Τριάδος Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

Χιλιάδες κόσμος αναμένεται να επισκεφθεί την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά στη Χορευτική μας Ομάδα!

AGGELOS DRITSAS

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»: 9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής

AGGELOS DRITSAS

Με σεβασμό και κατάνυξη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος το Άγιο Φως.

AGGELOS DRITSAS

13 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό του Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κώστα Βλάση

AGGELOS DRITSAS

Δυο ανήλικους και τους γονείς τους συνέλαβε η αστυνομία στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε η Σχολή Προπονητών UEFA -C στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Εκπρόσωποι του Δήμου Ναυπλίου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής

AGGELOS DRITSAS