ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 18:30, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας με μοναδικό θέμα συζήτησης: “Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024”.

Η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πλήρως την νομοθεσία, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 1ο δίμηνο της νέας Δημοτικής Περιόδου 2024-2028.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα συνεχιζόμενα ώριμα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην φάση της υλοποίησης.

Ορισμένα από αυτά τα έργα είναι υπό κατασκευή και κάποια άλλα στη διαδικασία της δημοπράτησης.

Αυτούς τους δύο πρώτους μήνες του 2024, η παρούσα Δημοτική αρχή έχει ασχοληθεί σε καθημερινή βάση και έχει προχωρήσει αυτά τα έργα.

Επίσης, αναφέρθηκε σε αρκετά έργα που έχουν ήδη συνταχθεί και εγκριθεί οι μελέτες τους, όπως και σε κάποια άλλα έργα που βρίσκονται στην φάση της σύνταξης των μελετών.

Όλα αυτά τα έργα πρόκειται να ενταχθούν σε κάποιο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, είτε Περιφερειακό, είτε Εθνικό, είτε Ευρωπαϊκό.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, έκαναν αναλυτική ενημέρωση στα 12 συνολικά θέματα που είχαν ήδη τεθεί προς συζήτηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Το Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, η αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, η Υδροδότηση – Γεώτρηση στο Λουκαϊτι – Γεωλογικές μελέτες για γεωτρήσεις στο Ηλιόκαστρο και τη Θερμησία, η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Ηρώων στην Ερμιόνη και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, η παραλία της Σαμπάριζας, η δημιουργία μικρών φραγμάτων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, γενική ενημέρωση για το νερό και την αφαλάτωση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού συνολικά στο Δήμο Ερμιονίδας, ενημέρωση για την προετοιμασία του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, υποβολή κρίσιμων αιτημάτων και το νέο νομικό πλαίσιο για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία, για το νερό στην Κοιλάδα και το κυκλοφοριακό ζήτημα στην Πλατεία Κύπρου (κεντρική πλατεία) του Κρανιδίου.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εισήγηση Δημάρχου Ερμιονίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ όσες επιχειρήσεις δεν ολοκληρώσουν τη διασύνδεση της ταμειακής με το POS

AGGELOS DRITSAS

Στο εδώλιο ο πατήρ Αντώνιος: Ολόκληρο το κατηγορητήριο – Οι άγριες κακοποιήσεις και τιμωρίες σε βάρος παιδιών της «Κιβωτού»

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Ορισμός Αντιδημάρχων

AGGELOS DRITSAS

Η Εκκλησία γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

AGGELOS DRITSAS

Εντυπωσιακό βίντεο από τον Άγ. Νικόλαο τον κρασόκτιστο Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ( ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ )

AGGELOS DRITSAS

Δ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο πρώτος δήμος απο την αργολίδα που εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

AGGELOS DRITSAS

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης- ΚΔΑΠ Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Δήμαινας

AGGELOS DRITSAS

Αποκριάτικο χορευτικό δρώμενο με αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες.

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ευχήθηκαν στους εγκλείστους των Φυλακών Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΧΑΡΗΣ ΣΕΛΛΗΣ : Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΤΩΡΑ: Φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο στο Ναύπλιο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS