ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2024.

Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσµός, προσελκύοντας όχι µόνο Έλληνες αλλά και αναρριχητές από το εξωτερικό, καθώς και λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, οι οποίοι επιθυµούν να ανακαλύψουν τι αναρριχητικές δυνατότητες της περιοχή µας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Climbing Ermionidas, την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης και με την ευγενική οικονομική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού(ΕΟΤ), πραγματοποίησαν το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας , το οποίο έλαβε χώρα στο αναρριχητικό πεδίο της Ερμιονίδας στο Καταφύκι.

Η Ερµιονίδα, µε τα εξαιρετικής ποιότητας βράχια και τις µοναδικές διαδροµές προσφέρει αναρριχητικές εµπειρίες για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως έµπειρους αναρριχητές.

Στην περιοχή µας, η πλειοψηφία των διαδροµών είναι διαδροµές για αθλητική αναρρίχηση, όµως υπάρχουν και αρκετές διαδροµές για παραδοσιακή αναρρίχηση, καθώς και πολλαπλών σχοινιών.

Το Φεστιβάλ είχε ελεύθερη είσοδο και η προσέλευση του κόσμου κατά τη διάρκεια του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τις επίσημες συμμετοχές έφτασαν τις 600. Φυσικά, υπήρξε κόσμος που βρέθηκε εκεί, σκαρφάλωσε ή πεζοπόρησε χωρίς να δηλώσει συμμετοχή, με αποτέλεσμα ο αριθμός των επισκεπτών στο «Καταφύκι» για όλες τις δράσεις να ξεπεράσει τα 800 άτομα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις 18 Οκτωβρίου 2024 με την προβολή ταινιών μικρού μήκους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με προτζέκτορα.

Το Σάββατο 19/10/2024 και την Κυριακή 20/10/2024 το πρόγραμμα περιελάμβανε: ελεύθερη αναρρίχηση και μαθήματα αναρρίχησης για μικρούς και μεγάλους από εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. και πολλές παράλληλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως yoga στη φύση, πεζοπορίες, slackline στην περιοχή Καταφύκι. Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε και στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και στην επίδειξη της Ορεινής Διάσωσης σε φορείο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θέλοντας να εντάξει όλες τις κοινωνικές ομάδες στο Φεστιβάλ υλοποίησε μια δράση για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και συγκεκριμένα μάθημα yoga από εξειδικευμένη γυμνάστρια.

Δραστηριότητες συμπεριλήφθηκαν και στα «Μανδράκια» της Ερμιόνης, όπου τοποθετήθηκε ο ειδικός τοίχος αναρρίχησης “Melitzazzos”, όπου επισκέφτηκαν συνολικά 140 μικροί μας φίλοι και απόλαυσαν την εμπειρία της αναρρίχησης.

Ένα τριήμερο γεμάτο με ενέργεια, πάθος, και αγάπη για την αναρρίχηση και τη φύση.

Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών αλλά και όλων των εθνικοτήτων, επισκέφθηκε στο «Καταφύκι», αναρριχήθηκε, πεζοπόρησε αλλά και απόλαυσε τη φύση και το ενεργειακό τοπίο της Ερμιονίδας.

Ο ενθουσιασμός των αναρριχητών μεταμόρφωσε τους βράχους σε ένα ζωντανό καμβά με εμπειρίες και θριάμβους.

Από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης ήταν η μουσική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο φαράγγι. Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να ακούσει ένα συγκρότημα με νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες από την περιοχή μας.

Εκτός από την ομάδα Διοργάνωσης του Φεστιβάλ ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας, που προσέφεραν τον χρόνο τους, την τεχνογνωσία τους και την αμέριστη υποστήριξή τους με κάθε τρόπο.

Η συνεισφορά τους αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά αυτού του καταπληκτικού Φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους χορηγούς μας .

Ο απολογισμός με επίσημα στοιχεία:

-Επίσημες εγγραφές μέσω του website: 495

-Εγγραφές μέσω facebook: 74

-Ενδιαφέρον για την συμμετοχή μέσω facebook: 274

-Εγγραφές στον Αναρριχητικό Τοίχο Melitzzanos: 140

-Επισκέπτες και συνοδοί: Αμέτρητοι…

Πολύτιμη ήταν και η παρουσία του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίο, του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την αμέριστη βοήθειά τους.

Τελικά, οι σκοποί της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν, καθώς το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης προβλήθηκε στο ευρύ κοινό ενώ κατά κοινή ομολογία, η περιοχή της Ερμιονίδας και τα αναρριχητικά πεδία της αναγνωρίστηκαν ως προορισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά και ως ιδανικός τόπος συνάντησης της αναρριχητικής κοινότητας.

Μέσα από ένα Φεστιβάλ Αναρρίχησης, ένας τόπος προβάλλει και προωθεί την συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα, ενισχύοντας την εικόνα του και την τουριστική του ανάπτυξη με ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και τους χειμερινούς μήνες.

Στόχος μας η Ερμιονίδα να γίνει από τους κορυφαίους αναρριχητικούς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

35χρονος Κουβανός σκóτωσε με μαχαίρι τον 27χρονο σύζυγό του γιατί τον ζήλευε

AGGELOS DRITSAS

Συγκλονιστικός ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2025

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος στον Οίκο Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου ο Κωνσταντίνος Νικολάου

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ Δ.Σ 31-7-2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική δράση του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για τις εξαρτήσεις

AGGELOS DRITSAS

Αθηνά Παπαχρήστου: «Έφυγε» απο τη ζωή η γιαγιά – σύμβολο που δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι πρόβες των νεαρών παιδιών για το τοπικό έθιμο της Ερμιόνης,”γιάλα – γιάλα”.

AGGELOS DRITSAS

Γηροκομείο Άργους : ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣΜΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Που θα γίνονται rapid test στην Αργολίδα από 8 έως και 12 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Η Κινητή Ομάδα Υγείας Αργολίδας ενημερώνει: Τα σημεία διενέργειας rapid tests από 20 έως 26/1

AGGELOS DRITSAS