ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκαεννιά κεριά στη μνήμη του Άλκη – Δύο χρόνια από την δολοφονία του

Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, του Άλκη Καμπανού, συγγενείς και φίλοι, τίμησαν την μνήμη του με μια συμβολική κίνηση, στην Θεσσαλονίκη, στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Δεκαεννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της 1ηης Φεβρουαρίου, άναψαν 19 κεριά, στο σημείο που σκοτώθηκε ο νεαρός Άλκης από τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμβολική αυτή κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, διοργανώθηκε από τη Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη στη μνήμη του νεαρού φοιτητή με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση ο πατέρας.

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (…) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καμπανός.

Σήμερα το απόγευμα στις πέντε οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν, με τρία μικρά παιδιά με αναπηρία τον Γιάννη, τον Λέανδρο και τον Σπύρος, φίλους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, όπως και η μικρή Μάγια, να αφήνουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Στο σημείο της δολοφονίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το τέλος ταφής γίνεται ανταποδοτικό προς την αυτοδιοίκηση για την επιτάχυνση των έργων ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

87χρονος ημεδαπός, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Βιβαρίου

AGGELOS DRITSAS

Τηλέφωνο βλαβών της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ 2751023505

AGGELOS DRITSAS

Ο Τάσος Λάμπρου και η ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται σήμερα το Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στον Αntenna: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι καλύτερη όταν θα συνθέτει όλα τα χρώματα

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος

AGGELOS DRITSAS

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

AUTO-EXPERTS TSIODRAS

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία : Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο με μηχανή στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών στο Μπολάτι 

AGGELOS DRITSAS

Ακόμα ένας τελικός για την ΓΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!!!

AGGELOS DRITSAS

51η Ενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στη Κοιλάδα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS