ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε γνώση του νομοσχεδίου για την “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”,  όπως αυτό κατατέθηκε προς ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 19 Απριλίου 2024, το οποίο στην παράγραφο 1β’ του άρθρου 6 ορίζει την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμος Σπετσών.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, η οποία με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις, έδρασε ακαριαία και κατάφερε να αποτρέψει την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου, επιτυγχάνοντας την αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Προτάσσοντας τα λογικά επιχειρήματά μας αποτρέψαμε την εφαρμογή αποφάσεων οι οποίες θα έπλητταν οικονομικά τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας και ταυτόχρονα επιτύχαμε την ίδρυση και λειτουργία ενός Δικαστηρίου, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα για την ευαισθησία και την κατανόηση που επέδειξαν προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυση του θέματος.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό για την ιδιαίτερη και καίρια  συμβολή του στην επίλυση του ζητήματος, τους Βουλευτές Αργολίδας κ. κ. Γιώργο Γαβρήλο και Ανδρέα Πουλά για τις σημαντικές παρεμβάσεις τους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αργολίδας για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν και όλους τους Δημότες και τους κατοίκους της Ερμιονίδας για την συμπαράστασή τους, προκειμένου η προσπάθειά μας να τελεσφορήσει θετικά.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εφορία: Αυτό είναι το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης

AGGELOS DRITSAS

«Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός: Αγωνία για το ρήγμα στις Στροφάδες – Λάθος η μη έκδοση ειδοποίησης τσουνάμι

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου για τις Χειμερινές Εκπτώσεις

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστώ θερμά τον Πέτρο Τατούλη και όλους τους συναδέλφους μου

AGGELOS DRITSAS

Η αρχή της νέας χρονιάς, περιέχει την υπόσχεση για ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

AGGELOS DRITSAS

33η εθελοντική αιμοδοσία της στο Δημαρχείο Κουτσοποδίου στις 22 Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Το τέλος ταφής γίνεται ανταποδοτικό προς την αυτοδιοίκηση για την επιτάχυνση των έργων ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

Ένα πανέμορφο ζώο χάθηκε… και βρέθηκε ο Άρης!

AGGELOS DRITSAS

Δύσκολο και ανταγωνιστικό ήταν το Σαββατοκύριακο για τα τμήματα του Οίακα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Νέα καραβιά μεταναστών εντοπίστηκε στη Γαύδο

AGGELOS DRITSAS