ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός στην 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε την 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση και της φετινής γιορτής ελιάς και ελαιολάδου, αυτού του καθιερωμένου πλέον θεσμού εδώ στην Ερμιονίδα, στο Κρανίδι, για ένα από τα σημαντικότερα και ποιοτικότερα προϊόντα της αργολικής γης, το ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρανιδίου με πολλές βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η φετινή γιορτή συμπίπτει με μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελαιοπαραγωγή. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, δημιουργεί τα δικά της δεδομένα, και το αρνητικό αποτύπωμά της το βλέπουμε με τη μειωμένη έως και ελάχιστη παραγωγή.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, η σημερινή Κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη τη βούλησή της να είναι στο πλευρό του παραγωγού.

Και βεβαίως ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ελαιοπαραγωγή, όσο και ευρύτερα για τον πρωτογενή τομέα ολόκληρης της Αργολίδας έχει το έργο πνοής του Αναβάλου. Σ’ αυτήν εδώ την πλατεία, στην πρώτη μου εκλογή το 2009 είχα δεσμευτεί γι’ αυτό το έργο και ήδη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο σας διένειμα τα έγγραφα της δημοπράτησης. Ειδικά για τα έργα επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, έργο προϋπολογισμού 63,3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταϊκούρα ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει και υπάρχει προσωρινός μειοδότης. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό και βάσει της διαδικασίας αναμένεται να παρέλθουν οι προβλεπόμενοι χρόνοι για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της λειψυδρίας και της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα.

Με τις σκέψεις λοιπόν αυτές, και με τη διαβεβαίωση ότι, όπως πάντα, είμαι στη διάθεσή σας, είμαι στο πλευρό σας για να προωθούμε μαζί τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Αργολίδας μας στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικούμε τις κατάλληλες κάθε φορά λύσεις, σας εύχομαι υγεία και το ελαιόλαδό μας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άνετη νίκη για τον Παναργειακό – Έχασε πόντους η Ερμιονίδα στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Τουρισμός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους επισκέπτες του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Στην Τροιζήνα τιμήσαμε της Γ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων

AGGELOS DRITSAS

Σας προσκαλούμε για ακόμη μία χρονιά, στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Πράσινο φως» για έργο οδικής ασφάλειας 45,2 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Γηροκομείο Άργους: Σήμερα εκκλησιαστήκαμε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος τακτικής ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων για την απώλεια του Σέργιου Γκάγκα

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις Τιμής & Μνήμης

AGGELOS DRITSAS

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Νέες παρατάσεις για ρυμουλκά και απόσυρση των παλιών ταξί

AGGELOS DRITSAS