www.AggelosDritsas.gr

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος, έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε, έμαθε για τον θάνατό του, από τον γιο του ηθοποιού, Δημήτρη: «Πριν απο λίγο μάθαμε την αποχώρηση απο τη ζωή, του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδράμη απο τον αγαπημένο γιο του Δημήτρη.. Γεννημένος το 1929 και σπουδαίο στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, έγινε αγαπητός από τις δεκάδες ταινίες που έπαιξε από το 1955 ως το 2010 κι από τον θρυλικό ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975.. Εργάτης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης.. Υπήρξε συζύγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καίτης Παπανίκα με την οποία απέκτησε τον Δημήτρη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από Τρίτη στο χωριό του.. Καλό ταξιδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε Θόδωρε».

Δείτε τη δημοσίευση


O Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1929 στη Δόξα Αρκαδίας. Έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Ο ταξιτζής μας», που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ολοκλήρωσε τη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν και ανέλαβε τον πρώτο του θεατρικό ρόλο το 1954, με την παράσταση «Ο ματωμένος γάμος». Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν οι: Οι τελευταίοι του Ρούπελ, Για μια χούφτα τουρίστριες, Οι γενναίοι του Βορρά, Ο τρελός τα έχει τετρακόσια, Καπετάν φάντης μπαστούνι, Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ, Ο θαυματοποιός και πολλές ακόμα.

katsadramis__1_
Φωτογραφία του Θόδωρου Κατσαδράμη από συνέντευξη που είχε δώσει στην Espresso το 2023

Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με την Καίτη Παπανίκα με την οποία απέκτησαν έναν γιο, το Δημήτρη.

Σε συνέντευξή του που έδωσε στη Εφημερίδα Espresso τον Σεπτέμβριο του 2023,  ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε εξηγήσει γιατί δεν συνηθίζει να μιλάει δημόσια: «Τι να τις κάνω τις συνεντεύξεις. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα που η ζωή του Κατσαδράμη δεν είναι τόσο σημαντική. Σας έδωσα τη συνέντευξη και άνοιξα το σπίτι μου γιατί είστε αρκετά διακριτικοί και ευγενικοί. Άλλωστε δεν γνωρίζω εάν θα προλάβω να δώσω άλλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ήττα για την ομάδα Κ14 της ΕΠΣ Αργολίδας από την ΕΠΣ Αθηνών

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα Πρόληψης» για όλους

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Αυξήθηκαν φέτος τον Ιούλιο οι επισκέπτες σε Επίδαυρο και Μυκήνες

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Πολιτισμού Αργολίδας ΜΕΘΕΞΙΣ

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ποταμού της ( πλατείας) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

AGGELOS DRITSAS

Ο νόμος των απαράδεκτων κατασχέσεων για οφειλές στους ΟΤΑ πρέπει αλλάξει.

AGGELOS DRITSAS

Είναι ύψιστη τιμή να βραβεύεις έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό

AGGELOS DRITSAS

ΤΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «τσιμινιέρα» ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αλλάζει ο καιρός: Πού έρχονται βροχές από την Τετάρτη (30/10) – Τι φέρνει ο Νοέμβριος

AGGELOS DRITSAS

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επικράτησε με 79-69 του Παναργειακού

AGGELOS DRITSAS

Ελαιόλαδο: Η τιμή του τενεκέ για το 2024 «κλειδώνει» σε υψηλά επίπεδα

AGGELOS DRITSAS

Διαμαρτυρία αλιέων στο Ναύπλιο .… BINTEO

AGGELOS DRITSAS