ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος, έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε, έμαθε για τον θάνατό του, από τον γιο του ηθοποιού, Δημήτρη: «Πριν απο λίγο μάθαμε την αποχώρηση απο τη ζωή, του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδράμη απο τον αγαπημένο γιο του Δημήτρη.. Γεννημένος το 1929 και σπουδαίο στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, έγινε αγαπητός από τις δεκάδες ταινίες που έπαιξε από το 1955 ως το 2010 κι από τον θρυλικό ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975.. Εργάτης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης.. Υπήρξε συζύγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καίτης Παπανίκα με την οποία απέκτησε τον Δημήτρη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από Τρίτη στο χωριό του.. Καλό ταξιδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε Θόδωρε».

Δείτε τη δημοσίευση


O Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1929 στη Δόξα Αρκαδίας. Έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Ο ταξιτζής μας», που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ολοκλήρωσε τη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν και ανέλαβε τον πρώτο του θεατρικό ρόλο το 1954, με την παράσταση «Ο ματωμένος γάμος». Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν οι: Οι τελευταίοι του Ρούπελ, Για μια χούφτα τουρίστριες, Οι γενναίοι του Βορρά, Ο τρελός τα έχει τετρακόσια, Καπετάν φάντης μπαστούνι, Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ, Ο θαυματοποιός και πολλές ακόμα.

katsadramis__1_
Φωτογραφία του Θόδωρου Κατσαδράμη από συνέντευξη που είχε δώσει στην Espresso το 2023

Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με την Καίτη Παπανίκα με την οποία απέκτησαν έναν γιο, το Δημήτρη.

Σε συνέντευξή του που έδωσε στη Εφημερίδα Espresso τον Σεπτέμβριο του 2023,  ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε εξηγήσει γιατί δεν συνηθίζει να μιλάει δημόσια: «Τι να τις κάνω τις συνεντεύξεις. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα που η ζωή του Κατσαδράμη δεν είναι τόσο σημαντική. Σας έδωσα τη συνέντευξη και άνοιξα το σπίτι μου γιατί είστε αρκετά διακριτικοί και ευγενικοί. Άλλωστε δεν γνωρίζω εάν θα προλάβω να δώσω άλλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) Αντιπτέραρχου

AGGELOS DRITSAS

Κατ αρχας θα ήθελα να συγχαρω τους συντελεστες της εσπερίδας

AGGELOS DRITSAS

Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στο Ηλιόκαστρο

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στην Αργολίδα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Σωτηρόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Ανησυχία για την ποιότητα του πόσιμου νερού της Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

«Περπατάμε με Δύναμη-Ζούμε με Ελπίδα»

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Στη Βουλή η μεταφορά του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου – Αντιδράσεις για την απόφαση

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκε το πτώμα της 41χρονης εγκύου – Φίλος του συντρόφου της ομολόγησε ότι τη σκότωσαν

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες/τες του Αθλητικού συλλόγου shaolin kung fu Νότιου

AGGELOS DRITSAS

Υλικά ύδρευσης παρέδωσε η Π.Ε. Αργολίδας στη ΔΕΥΑ Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Με δήθεν τροχαίο εξαπάτησαν ηλικιωμένη, της άρπαξαν 225.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS

Χιλιάδες κόσμος αναμένεται να επισκεφθεί την Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS