ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πέθανε στα 38 της χρόνια η Μαρία Αθανασοπούλου – Είχε διασωθεί από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα

Ήταν μόλις 10 ημερών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός της Καλαμάτας στις 13 Σεπτεμβρίου 1986. Ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 26 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της που είχε ισοπεδωθεί. Και τώρα, στα 38 της χρόνια, πέθανε ξαφνικά, ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Ο λόγος για την Μαρία Αθανασοπούλου, που πέθανε στις 5 Απριλίου στο σπίτι της, προκαλώντας πένθος στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με το Star, η γυναίκα βρισκόταν με το παιδί της στο σπίτι της, όταν υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία. Όμως δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ.

Ζωντανή αλλά με προβλήματα υγείας

Η Μαρία Αθανασοπούλου είχε γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα το 1986, όταν η ίδια δεν καταλάβαινε τίποτα, μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή της Καλαμάτας.

Οι διασώστες την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο. Αν και κατάφερε να ζήσει, σε όλη της τη ζωή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε πει στο Star το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025

AGGELOS DRITSAS

Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μοναδικές στιγμές

AGGELOS DRITSAS

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήρια ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η ορκωμοσία των έξι υπουργών

AGGELOS DRITSAS

Το διήμερο που μας πέρασε είχε πολύ ενδιαφέρον αυτοδιοικητικά αφού Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα για να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Βρέθηκε απαγχονισμένος γνωστός επιχειρηματίας!

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Επιδαύρου, η Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας»

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική μουσική βραδιά με το Άγγελο Ανδριανό στην παραλία του Κιβερίου

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία Alexandros: Έκκληση Τσατραφύλλια, «προσέξτε για τη ζωή σας» – Που έχει ηχήσει το 112

AGGELOS DRITSAS

178η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS