ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Τατούλης: Θα δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, έξυπνη, ψηφιακή Πελοπόννησο

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου, δημιουργούμε μια Έξυπνη Περιφέρεια προωθώντας ταχύτατα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της, με καθοριστικές πολλαπλές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αλλάξουν την καθημερινότητα του Πελοποννήσιου πολίτη.

Ξεκινήσαμε μαζί. Με σημαντικό έργο που έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα!

Πριν από 10 χρόνια σχεδιάσαμε ένα πακέτο Δράσεων και Προσκλήσεων με επίκεντρο την ενίσχυση της καινοτομίας, αλλά και πρωτοβουλίες ενίσχυσης των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων για ανάπτυξη Έρευνας και Καινοτομίας με ψηφιακά εργαλεία.

Σχεδιάσαμε πρώτοι και θέσαμε σε υλοποίηση ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο Destination Management System (DMS) για την Πελοπόννησο που προσφέρει την ολοκληρωμένη διαχείριση και καθολική προσέγγιση του τουριστικού προορισμού στη βάση των δεδομένων.

Τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής για την υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε αρκετές Περιφέρειες διεθνώς. Στην Ελλάδα γυρίσαμε την πλάτη στις εξελίξεις και ασχοληθήκαμε μόνο με το πως θα ψηφιοποιήσουμε την γραφειοκρατία και πως θα εκδίδουμε πιστοποιητικά από το κινητό.

Προχωράμε μαζί για να κάνουμε πολλά περισσότερα στη νέα εποχή!

-Βάζουμε τέλος στο σχεδιασμό σε κλειστά γραφεία εταιρειών συμβούλων. Κάτοικοι και τοπική κοινωνία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την εφαρμογή της σε μια πραγματικά Δημόσια (P) – Private (P) – Community (C) προσέγγιση και λειτουργία πλατφόρμας δομημένου διαλόγου για την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Πελοπόννησο.

-Κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες της ένα ανοιχτό σύστημα που θα το χαρακτηρίζει η Διασύνδεση και η Διαλειτουργικότητα με τους Δήμους, τους παραγωγικούς φορείς, τις οργανώσεις, το Πανεπιστήμιο μας, τους ίδιους τους πολίτες και η αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση.

-Μέσα από μια εξωγενή αντιμετώπιση της καινοτομίας υιοθετούμε μηχανισμούς Διαφανούς Διακυβέρνησης, προωθώντας μια bottom-up συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και επανεξετάζουμε την παροχή δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών με γνώμονα την αποδοτικότητα και τη συμπερίληψη όλων.

Έχουμε μελετήσεις πρότυπες δράσεις σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού, οι οποίες θα εξειδικευτούν επάνω στις δυνατότητες των Δήμων, των φορέων και των πολιτών. Στρατηγικές και δράσεις που στόχο έχουν να δημιουργήσουν πολλά καλά οργανωμένα και διαλειτουργικά ευφυή συστήματα προς όφελος όλων μας.

-Ευφυή συστήματα στην παροχή τηλεϊατρικής και εξ αποστάσεως εξετάσεις στους κατοίκους των χωριών μας.

-Ευφυή γεωργία και προβλεπτικά συστήματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

-Ευφυή τουρισμό και λειτουργία του DMS.

-Ευφυή Διαχείριση Πληροφοριών Κλίματος με λογισμικό για την Πρόβλεψη Αλλαγών.

-Ευφυή επιχειρηματικότητα με συστήματα υποστήριξης αποφάσεων (Decision Support System /DSS), με real time δεδομένα για την ευφυή εξωστρέφεια του τόπου μας.

-Σε επίπεδο καθημερινότητας των πολιτών και προσφερόμενων υπηρεσιών, πρώτα απ’ όλα, συντονίζουμε δομές και υπηρεσίες της ίδιας της Περιφέρειας. Ποιες διαδικασίες κρατάμε και ποιες αφήνουμε, πως συλλέγουμε και πως διανέμουμε ανοικτά δεδομένα και κυρίως πως διασφαλίζουμε τη συνέχεια του εγχειρήματος.

Η Πελοπόννησος πρέπει να αποτελέσει ένα σύστημα όπου:

-οι αποφάσεις θα λαμβάνονται έξυπνα,

-η διαχείριση θα είναι έξυπνη, και πάνω από όλα

-θα καταφέρουμε έξυπνη και αποτελεσματική συνεργασία όλων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένα βήμα μπροστά. Γιάννης Τσαμαδός. Αντιδήμαρχος. Καθαριότητας.

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: ΡΕ ΜΗ ΜΕ ΦΟΒΆΣΤΕ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ !!!!!!!!!

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μαργέτας : Άλλη μία έκθεση της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας στο λιμάνι του Πόρτο-Χελίου.

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη μαθητών του 1 ου Γυμνασίου Ναυπλίου στο Δημαρχείο

AGGELOS DRITSAS

Ο Όμιλος ΣΕΑΝΑΤΚ διοργανώνει έναν πολυήμερο αγώνα ανοικτής θάλασσας, τη Regatta Σαρωνικού 2024 με επίκεντρο την Ερμιόνη.

AGGELOS DRITSAS

Κόρινθος: Συμπλοκές Ρομά στο κέντρο της πόλης

AGGELOS DRITSAS

Το ποδόσφαιρο ενώνει τις δυνάμεις του!

AGGELOS DRITSAS

Με τη θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο» Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν επιδιορθώνουν βλάβη στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου–

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Ο Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) είναι μια τοπική κοινότητα με ενεργό πληθυσμό!!

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στην Κρήτη – Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Λιδάκης

AGGELOS DRITSAS