ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Κάθετα αντίθετη στην Περιβαλλοντική μελέτη που προέβλεπε επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κυνουρία είναι η Επιτροπή Περιβάλλοντος», σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιο Αδαμόπουλο.

Από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου, έγινε σαφές πως προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής για την περιοχή της Κυνουρίας, αποτελεί η τουριστική και οικιστική ανάπτυξη.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, «Γνωμοδοτήσαμε υπέρ του έργου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη προς την Πάτρα καθώς θεωρούμε πως πρόκειται για πολύ σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θέσαμε στους παρόντες εκπροσώπους της ΔΕΣΦΑ την αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου μέσα στα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα προς τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Τέλος, γνωμοδοτήσαμε κατά της συνολικής χωροθέτησης του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου στη θέση Μαυροβούνι Μεσσηνίας, καθώς και εκεί αναγνωρίζουμε την τουριστική προτεραιότητα της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, επεσήμανε και τον σημαντικό ρόλο της επιτροπής, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε διάρκεια δύο μηνών έχουμε περίπου σαράντα αποφάσεις σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αριθμός που στο περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να χρειαζόταν μία ολόκληρη θητεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του έργου αναδιαμόρφωσης του κυκλοφοριακού κόμβου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Συνεδριάζει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για εκλογή προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

AGGELOS DRITSAS

Ζωντανή σύνδεση από το Κιβέρι Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Χωρίς νερό για δυο ημέρες λόγω διακοπής ρεύματος το Ανυφί και το Ηραίο

AGGELOS DRITSAS

Με ψαλίδι η δολοφονία του 16χρονου – Τον αδερφό του «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Συνελήφθη 49χρονος με ναρκωτικά χάπια

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Πρωτοφανής προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Καμπόσου – Χιλιάδες κόσμου έδειξαν νίκη την Κυριακή

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα των αγώνων του 22ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου

AGGELOS DRITSAS

Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στο Περού

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγή στο παρά πέντε με την κακοκαιρία που έρχεται – Τι λέει η ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Ποινική δίωξη σε 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και Ηλία Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ:Αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS