ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΣΤΟΡΙΚΕΣ

Ποιοι ήταν οι «γιατροί» που εξακούσαν το επάγγελμα αφιλοκερδώς – Γιορτάζουν δύο φορές το χρόνο


Άγιοι Ανάργυροι: Υπάρχουν δύο ζεύγη Αγίων Αναργύρων στην Ορθόδοξη Εκκλησία- Ήταν μάλιστα ανά δύο μεταξύ τους αδέλφια.

Ήταν γιατροί οι οποίοι εξασκούσαν το λειτούργημά τους αφιλοκερδώς και γι αυτό επονομάστηκαν «Ανάργυροι» (δεν έπαιρναν αργύρια).

Οι Ανάργυροι της Μικράς Ασίας
Οι δίδυμοι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, γιοι της Θεοδότης, γεννήθηκαν στην Συρία και πέθαναν το 303 στις Αιγές της μικρασιατικής Κιλικίας.

Άσκησαν το επάγγελμα του γιατρού και θεράπευαν αφιλοκερδώς τους αρρώστους. Γνωστό είναι το θαύμα που έκαναν, πετυχαίνοντας την μεταμόσχευση ενός ποδιού από νεκρό άτομο, σε έναν ασθενή με σηψαιμία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους την 1η Νοεμβρίου.

Οι Ανάργυροι της Ρώμης
Τα αδέλφια Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί που δεν έπαιρναν χρήματα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση κατάφεραν να κάνουν τον αυτοκράτορα Καρίνο να πιστέψει στο Χριστιανισμό κατά τη διάρκεια που υποβάλλονταν σε βασανιστήρια. Σκοτώθηκαν, πιθανότατα από κάποιον ιατρικό αντίζηλο, το 284.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους την 1η Ιουλίου.Οι Ανάργυροι της Αραβίας
Υπάρχουν επίσης τα αδέλφια Κοσμάς, Δαμιανός, Άνθιμος, Ευπρέπιος και Λεόντιος, που ονομάζονται και αυτά Ανάργυροι οι εξ Αραβίας.

Αποκεφαλίστηκαν μετά από φρικτά βασανιστήρια, στα οποία υποβλήθηκαν από τον έπαρχο των Αιγών Λυσία επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305). Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους στις 17 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τα μέλη που απαρτίζουν τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων – Ποιες αρμοδιότητες έχουν;

AGGELOS DRITSAS

Η Ερμιόνη γιορτάζει το φημισμένο ρόδι της

AGGELOS DRITSAS

Καλημέρα!!! Νέο Ξεκίνημα με όρεξη για δουλειά και προσφορά για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο μας!!!!

AGGELOS DRITSAS

Δ. Πτωχός – Π. Τατούλης στο δεύτερο γύρο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νεκρός ανασύρθηκε ο ποδοσφαιριστής Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού

AGGELOS DRITSAS

ΤΣΟΥΡΝΟΣ : Η αλήθεια για την Καραθώνα

AGGELOS DRITSAS

Τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΙΒΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 ΜΑΘΑΙΝΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ..

AGGELOS DRITSAS

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Βιβλίου στην πόλη του Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΕΙΩΝ Ο ΔΑΝΑΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Των Αγίων Αναργύρων σήμερα, μια μεγάλη γιορτή για την εκκλησία μας

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση υποψηφιότητας : Ιωάννα – Αθανασία Σκανδάλη

AGGELOS DRITSAS