www.AggelosDritsas.gr

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, γιόρτασε ο δήμος Αγίου Δημητρίου της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων: “Είναι ώρα να κάνουμε τις γειτονιές μας πράσινες», υλοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού, δεντροφύτεση σε διάφορα σημεία της πόλης, ενημερώσεις ανακύκλωσης, καθώς και ενημέρωση για την υγιεινή του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Στις δράσεις που συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Κώστας Κυριακάκης, συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών σχολείων 11ου, 13ου, 15ου και 21ου , πρόσκοποι, εθελοντές και δημότες.

Οι δράσεις περιλάμβαναν:

Καθαρισμό του ρέματος Πικροδάφνης
Δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων
Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας.
Παράλληλα, μοιράστηκαν γλαστράκια με φυτά, ενώ έγιναν δραστηριότητες για τους μαθητές  και προσφέρθηκαν  ανακυκλώσιμα μικρά φαράσια συλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς.

Την ικανοποίησή του για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και συνολικά των πολιτών στις σημερινές δράσεις, ο δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης δήλωσε: “Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και οφείλουμε να εργαζόμαστε 365 ημέρες το χρόνο για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας! Η προστασία του απαιτεί συναντίληψη και συνέργειες. Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα.  Στους λίγους μήνες της θητείας μας, αναλάβαμε ήδη πρωτοβουλία για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και Προστασίας του Ρέματος Πικροδάφνης με τη δημιουργία παραρεμάτιου γραμμικού πάρκου. Παράλληλα δρομολογήσαμε τη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (στον Ασύρματο) και σχεδιάζουμε την υλοποίηση έργων που θα  βελτιώνουν τη ζωή μας και θα προάγουν το περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιούνιος ολοκληρώνεται χωρίς καύσωνα – 48ωρο βροχών – Οι καιρικές εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα

AGGELOS DRITSAS

Η Κρανιδιώτισσα Μαρίλη Μέξη, (διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Τελέσιλλα Σύλλογος Τελέσιλλα

AGGELOS DRITSAS

Ανατροπή με τον καφέ στο αυτοκίνητο – Σε ποιες περιπτώσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Στην εκδήλωση του Ερμιονικού Συνδέσμου για τον Λίνο Μπενάκη

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται το Φεστιβάλ Σαξοφώνου Μουσικών Σχολείων Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

AGGELOS DRITSAS

Σε κοινό περίπτερο Δήμοι της Πελοποννήσου στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ #AFTOTIOIKISI_TV

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο 100.000 ευρώ και λουκέτο σε beach bar σε παραλία

AGGELOS DRITSAS

Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αργολίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS