ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, γιόρτασε ο δήμος Αγίου Δημητρίου της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων: “Είναι ώρα να κάνουμε τις γειτονιές μας πράσινες», υλοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού, δεντροφύτεση σε διάφορα σημεία της πόλης, ενημερώσεις ανακύκλωσης, καθώς και ενημέρωση για την υγιεινή του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Στις δράσεις που συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Κώστας Κυριακάκης, συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών σχολείων 11ου, 13ου, 15ου και 21ου , πρόσκοποι, εθελοντές και δημότες.

Οι δράσεις περιλάμβαναν:

Καθαρισμό του ρέματος Πικροδάφνης
Δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων
Ενημέρωση για θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και εξοικονόμησης ενέργειας.
Παράλληλα, μοιράστηκαν γλαστράκια με φυτά, ενώ έγιναν δραστηριότητες για τους μαθητές  και προσφέρθηκαν  ανακυκλώσιμα μικρά φαράσια συλλογής ακαθαρσιών ζώων συντροφιάς.

Την ικανοποίησή του για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και συνολικά των πολιτών στις σημερινές δράσεις, ο δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης δήλωσε: “Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και οφείλουμε να εργαζόμαστε 365 ημέρες το χρόνο για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας! Η προστασία του απαιτεί συναντίληψη και συνέργειες. Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα.  Στους λίγους μήνες της θητείας μας, αναλάβαμε ήδη πρωτοβουλία για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και Προστασίας του Ρέματος Πικροδάφνης με τη δημιουργία παραρεμάτιου γραμμικού πάρκου. Παράλληλα δρομολογήσαμε τη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (στον Ασύρματο) και σχεδιάζουμε την υλοποίηση έργων που θα  βελτιώνουν τη ζωή μας και θα προάγουν το περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ : Κυριακή της ορθοδοξία.

AGGELOS DRITSAS

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας».

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα,στην πόλη του Ναυπλίου ,υποδεχτήκαμε το ΤΕΕ

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

AGGELOS DRITSAS

«ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» η μεγάλη γιορτή της  Θάλασσας στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο σε ψητοπωλείο του Ναυπλίου γιατί πουλούσε κατεψυγμένο γύρο ως φρέσκο

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων

AGGELOS DRITSAS

Ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ναυπλιέων στη συνάντηση Ορφανού – Λιβάνιου

AGGELOS DRITSAS

Αποκαθίσταται το χρόνιο πρόβλημα της θραύσης του αγωγού στο δρόμο Αγία Ελεούσα-Λευκάκια ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Στέλιος Κυριακού : Μόλις τον βρήκα στο Δρέπανο Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Σε ποια σημεία και ποιες ώρες θα γίνονται rapid tests στην Αργολίδα από 30/10 έως 3/11

AGGELOS DRITSAS