ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου 2024 ορίστηκα από τον Δήμαρχο και ψηφίστηκα ομόφωνα από το Σώμα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Τι είναι αυτό!

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει ως αποκλειστικό της σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους Δήμους μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του.

Τα προγράμματα Πρόληψης της υγείας που προσφέρει το ΕΔΔΥΠ ποικίλλουν και σας παρουσιάζω ενδεικτικά κάποια από αυτά:

Πρόγραμμα Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας

Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τίτλο ΜΕΛΙΤΗ

Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας

Πρόγραμμα Πρόληψης της Οστεοπόρωσης

Δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης πολιτών στις Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ

Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου ”ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα προγράμματα που θα ”τρέξουν” στον Δήμο μας από εδώ και στο εξής, ώστε να μπορέσετε είτε να πραγματοποιήσετε εξετάσεις πρόληψης διαφόρων παθήσεων είτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια που σκοπό έχουν την προαγωγή της υγείας, όλα εντελώς δωρεάν για τους Δημότες της Ερμιονίδας.

#angelikiloumi#dimosermionidas#hellenichealthycitiesnetwork

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα γιορτάζουμε την μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμμου

AGGELOS DRITSAS

Η Κωνσταντίνα Καραγιάννη αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στους υποψήφιους για τη γενική συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Καθυστέρηση χωρίς τέλος για μεταφορά νερού Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Η συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενισχύει την ασφάλεια και την ανάπτυξη»

AGGELOS DRITSAS

“Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του Σκώτου στρατηγού Τόμας Γκόρντον”

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών προς ενημέρωση κτηνοτρόφων και εμπόρων

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Τιμούν τον οπλαρχηγό Αρσένιο Κρέστα «Παπαρσένη» στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Η ομιλία του Γ.Ανδριανού στα Επιχειρηματικά Βραβεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ένα ακόμα βήμα έγινε.

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Τα Χίλια Πρόσωπα της Βροχής ΝΑΥΠΛΙΟ 4-7-2024 Ωρα 8:00 μ.μ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS