www.AggelosDritsas.gr

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου 2024 ορίστηκα από τον Δήμαρχο και ψηφίστηκα ομόφωνα από το Σώμα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Τι είναι αυτό!

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει ως αποκλειστικό της σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους Δήμους μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του.

Τα προγράμματα Πρόληψης της υγείας που προσφέρει το ΕΔΔΥΠ ποικίλλουν και σας παρουσιάζω ενδεικτικά κάποια από αυτά:

Πρόγραμμα Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας

Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τίτλο ΜΕΛΙΤΗ

Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας

Πρόγραμμα Πρόληψης της Οστεοπόρωσης

Δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης πολιτών στις Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ

Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου ”ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα προγράμματα που θα ”τρέξουν” στον Δήμο μας από εδώ και στο εξής, ώστε να μπορέσετε είτε να πραγματοποιήσετε εξετάσεις πρόληψης διαφόρων παθήσεων είτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια που σκοπό έχουν την προαγωγή της υγείας, όλα εντελώς δωρεάν για τους Δημότες της Ερμιονίδας.

#angelikiloumi#dimosermionidas#hellenichealthycitiesnetwork

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Επιδαύριος Δρόμος 2025

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στον δρόμο Λυγουριού – Επιδαύρου: Ο Δήμαρχος βοήθησε στον απεγκλωβισμό της οδηγού BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Tη Δευτέρα 11 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ»

AGGELOS DRITSAS

Σαν Σήμερα, στις 26 Ιουλίου 2013 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρονών ο Γιώργος Αντωνίου

AGGELOS DRITSAS

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»: 9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής

AGGELOS DRITSAS

Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Τραυματίας ο μοτοσικλετιστής

AGGELOS DRITSAS

Ποια έργα θα γίνουν στο Ασκληπιείο Επιδαύρου για την ανάδειξή του σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Ζήτησε χρήματα για να μην καταγγείλει τον… δήθεν τραυματισμό του από δάγκωμα σκύλου

AGGELOS DRITSAS