ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου 2024 ορίστηκα από τον Δήμαρχο και ψηφίστηκα ομόφωνα από το Σώμα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιονίδας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Τι είναι αυτό!

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει ως αποκλειστικό της σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στους Δήμους μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του.

Τα προγράμματα Πρόληψης της υγείας που προσφέρει το ΕΔΔΥΠ ποικίλλουν και σας παρουσιάζω ενδεικτικά κάποια από αυτά:

Πρόγραμμα Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας

Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τίτλο ΜΕΛΙΤΗ

Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας

Πρόγραμμα Πρόληψης της Οστεοπόρωσης

Δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης πολιτών στις Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ

Πρόγραμμα Ψηφιακών Μαστογραφιών

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου ”ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα προγράμματα που θα ”τρέξουν” στον Δήμο μας από εδώ και στο εξής, ώστε να μπορέσετε είτε να πραγματοποιήσετε εξετάσεις πρόληψης διαφόρων παθήσεων είτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά σεμινάρια που σκοπό έχουν την προαγωγή της υγείας, όλα εντελώς δωρεάν για τους Δημότες της Ερμιονίδας.

#angelikiloumi#dimosermionidas#hellenichealthycitiesnetwork

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

{{Από την Κίο της Βιθυνίας στη Νέα Κίο της Αργολίδας }}

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα υποδεχθήκαμε στο Δήμο Ναυπλιέων, την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

AGGELOS DRITSAS

«Tripolis Street Food Festival»: Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 30 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Ξύλο στη Βουλή: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Φλώρος

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ : «φέσωσαν» το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου ? !!! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Την Ολύμπια Αργολίδας αντιμετωπίζει ο ΑΟ Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Χειροτονήθηκε Διάκονος ο Ανδριανός Γκολέμης από το Παναρίτη στην Ι.Μ. Μαντινείας

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Τα χελιδόνια διασχίζουν όλη την Σαχάρα και το Αιγαίο για να έρθουν σ΄εμάς. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται delivery από το coffeelab Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Μέχρι 31 Ιανουρίου η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών σε δήμους

AGGELOS DRITSAS

Εφορία: Αυτό είναι το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Αυτά δεν γίνονται…

AGGELOS DRITSAS