ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τη συζήτηση έκτος Ημερήσιας Διάταξης και την έκδοση απόφασης σχετικά με την προκλητική αύξηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το θέμα τέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο της παράταξης μας κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, επισημαίνοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του όφειλε να διεκδικήσει την άρση της απόφασης των αυξήσεων.

Η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ενώ ο Περιφερειάρχης περιορίστηκε στο ρόλο σχολιαστή λέγοντας «Δεν το γνωρίζω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά μπορούμε να ζητήσουμε τη μείωση τους».

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, όπου το εισόδημα τους έχει συρρικνωθεί δραματικά και η αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών τους αναγκών, επιβαρύνεται επιπλέον με την αύξηση του κόστους των διοδίων.

Προκαλεί έκπληξη η αδιαφορία και η έλλειψη διεκδίκησης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να γίνει μείωση της τιμής των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη-Καλαμάτα από την επιδοτούμενη παραχωρησιούχο εταιρεία, όπου σε αντίθεση με την Αττική Οδό έχουν παραμείνει ίδιες οι τιμές των διοδίων.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή άμεσα να παρέμβει στα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την μείωση του κόστους της διέλευσης των διοδίων και να υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση για όσους χρησιμοποιούν πολύ συχνά τον αυτοκινητόδρομο και για ειδικές ομάδες όπως άνεργους, άτομα με αναπηρία ή ασθενείς, κτλ.

Η χρήση των αυτοκινητοδρόμων θα πρέπει να είναι προσβάσιμη απ’όλους και να μην αποτελεί «βαρίδι» για την κοινωνία και ειδικά για τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μια…αλλιώτικη συνέντευξη από τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο!

AGGELOS DRITSAS

«To Χαμόγελο του Παιδιού»: Βρέθηκε η 14χρονη από το Ναύπλιο που είχε εξαφανιστεί

AGGELOS DRITSAS

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

AGGELOS DRITSAS

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ : Δοξολογία & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

Blues Night στο Ναύπλιο με live ηλεκτρικό μπλουζ στο Fougaro

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά το σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Τραυματίστηκαν 4 παιδιά σε χώρο εκδηλώσεων που λειτουργούσε χωρίς άδεια

AGGELOS DRITSAS

Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο

AGGELOS DRITSAS

Πετρούλα Παπαδοπούλου : Το ταξίδι μου στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλιέων τελειώνει εδώ.

AGGELOS DRITSAS

Αιτήσεις στο Ναύπλιο για την θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου

AGGELOS DRITSAS

Νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ με Σ. Φάμελλο στην ηγεσία – Τα μηνύματα και η επόμενη μέρα

AGGELOS DRITSAS

Ποδόσφαιρο: Τα αποτελέσματα των ερασιτεχνικών ομάδων της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS