ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ελληνική αστυνομία. Η δράση της σπείρας απλωνόταν σε όλη την Ελλάδα. Τα θύματά της έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες σε πανελλαδικό επίπεδο. Φαίνεται ότι «ξάφρισαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων περισσότερα από 138.000 ευρώ.

Προσποιούμενοι άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα.

Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κ.ΜΑΚΑΡΗΣ : “Νέα Εποχή ” θα μας βρει δυναμικά παρόντες!

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Εργασίες επισκευής και συντήρησης των δημοτικών οδών του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε στο Άργος η κολυμβητική υπερπροσπάθεια του Χρήστου και της Αγγελικής BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Το Κιβέρι έδειξε αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΑΛ Άργους: Στο Βουκουρέστι 14 μαθητές του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας

AGGELOS DRITSAS

Mε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

AGGELOS DRITSAS

Κρίσιμα ερωτήματα για τα Δημοτικά κτίρια του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ο Δημήτρης Δικαίος ευχαρίστησε τα μέλη του ΚΑΠΗ που συμμετείχαν

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σωματείου Καλυψώ

AGGELOS DRITSAS