ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη- Φάμελλου για τα Τέμπη

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έδωσε o Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψουν ευθύνες.

Η αναφορά του ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να μην υπάρξει αμνηστία των ποινικών ευθυνών των κ.κ. Καραμανλή, Καραγιάννη και Τριαντόπουλου, πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μάκη Βορίδη.

«Υπάρχουν ενδείξεις για παραλείψεις υπουργών που συνδέονται με το έγκλημα των Τεμπών, έχετε όμως αποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά πολιτικά πρόσωπα, το κάνατε και τον περασμένο Νοέμβριο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέμε να πάρουμε μια απόφαση ομόφωνα, να ελέγξει η Δικαιοσύνη όλα τα παραπτώματα των πολιτικών προσώπων, που τελέστηκαν δια της παραλείψεως; Αντέχετε; Γιατί κρύβονται;», είπε και καταλόγισε υποκρισία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σε συνέντευξη του ότι τον τελικό λόγο για τα Τέμπη τον έχει μόνον η Δικαιοσύνη.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, ανέφερε πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογείται. «Δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας τέτοιας πρότασης που πρέπει να είναι εξειδικευμένη ως προς τα αδικήματα», είπε.

Στην παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος στηλίτευσε την απουσία του πρωθυπουργού από τη σημερινή συζήτηση, κάνοντας λόγο για ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης και απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ μίλησε για «προειλημμένη απόφαση άνωθεν να κουκουλώσετε το έγκλημα των Τεμπών».

«Αρκεί η υπεροψία του 41% για τη μεθόδευση συγκάλυψης ενός εγκλήματος 57 ανθρώπινων ζωών;», διερωτήθηκε και στηλίτευσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα κινείται στα βήματα του Όρμπαν.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν ανεχόμαστε αυτή τη ρετσινιά της συγκάλυψης, δεν είναι η πολιτική ένα ατέλειωτο αλισβερίσι χωρίς κανόνες και όρια, για να διατηρήσει ο κύριος Μητσοτάκης την καρέκλα του πρωθυπουργού», είπε, θέτοντας τους βουλευτές της ΝΔ προ των ευθυνών τους. «Αναλαμβάνετε ο καθένας και η καθεμία από εσάς μία τεράστια ευθύνη. Αν θα κάνετε ότι είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η αλήθεια ή θα κουβαλάτε το στίγμα της συγκάλυψης», τόνισε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και σε όσα είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κιόβεσι σε συνέντευξή της ότι «θολώνουν τα νερά. “Πνίγουν” την υπόθεση. Όσα θέσαμε στο κατηγορητήριο στηρίζονται σε αποδείξεις, στηρίζονται σε έρευνα, όσα ανακαλύψαμε ψάχνοντας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση ΟΕΒΕ Άργους με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΤΡΑΓΙΚΟ: Ανήλικος πήρε την νταλίκα του πατέρα του και σκότωσε 15 χρονο

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Ελλάδας: Κλήρωση 1ης, 2ης & 3ης Φάσης BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται κυρία για απογευματινή φύλαξη δυο παιδιών στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Οι σπουδαστές – διασώστες, εκπαιδεύτριες και εκπαιδευτές από τη Σ.Α.Ε.Κ Άργους

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Άργος την Πέμπτη 28/9

AGGELOS DRITSAS

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ (ΦΩΤΟ)

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη στα ορεινά χωριά μας,διανομή αλατιού και έλεγχος δρόμων για τυχόν προβλήματα

AGGELOS DRITSAS

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

AGGELOS DRITSAS

Η μαθητική κοινότητα τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καποδίστρια

AGGELOS DRITSAS

Εστιατόριο Αδέρες στο Ηλιόκαστρο ένα μαγαζί με ποιοτικό φαγητό και της καλύτερες τιμές

AGGELOS DRITSAS

Θέσεις εργασίας για συσκευαστές συσκευάστριες στην εταιρία Ι.ΠΑΝΑΓΗΣ-Β.ΣΙΑΤΕΡΛΗΣ Ο.Ε. “MIDEA FRUIT”

AGGELOS DRITSAS