ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πρόκειται για κατασκευή της μυκηναϊκής εποχής, που έχει επιβιώσει τις κακουχίες έως και σήμερα.

Αλλη μία θετική πρωτιά έχει καταγραφεί για την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, αφού σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, σε μία περιοχή της Πελοποννήσου εντοπίζεται το αρχαιότερο γεφύρι σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για έναν μικρό πρόγονο του γνωστού μονό τοξου γεφυριού, που βρίσκεται στο Αρκαδικό Αργολίδας, ενώ χρονολογείται ως η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου.

Το αρχαιότερο γεφύρι στην Ευρώπη

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας είναι μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και ίσως του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, περί τον 13ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή.

Είναι κατασκευασμένη από τεράστιους ογκόλιθους, χαρακτηριστικούς των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από τη γέφυρα του Αρκαδικού, στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση και το «Πετρογεφύρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αθηνών – Κορίνθου: Νέο μήνυμα 112 – Μεγάλες καθυστερήσεις – Πολύ δύσκολη η πρόσβαση προς Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

” ΤΙΜΠΟΥΛΙΣ ” το στοιχειωμένο χωριό που ζουν μόνο κούκλες ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

«Ανακυκλώνω πλαστικά-βοηθάω τα αδέσποτα»

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με τον νέο αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας Κωνσταντίνο Λαθούρη

AGGELOS DRITSAS

Έργο LIFE-IP CEI-Greece | Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης & Τριήμερου Περιφερειακού Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Καράπαυλος : Δυνατά και σε πολλά επίπεδα..

AGGELOS DRITSAS

Εφυγε από τη ζωή ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης

AGGELOS DRITSAS

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Ευάγγελος Πιπέρης παραμένει στο βαθμό του Ταξίαρχου

AGGELOS DRITSAS

«ΓΕΥΣΕΙΣ & ΌΨΕΙΣ 2025»

AGGELOS DRITSAS

 Γιώργος Μπελίτσης : «Στην μέση στα Καλάβρυτα» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Χειροπέδες σε 22χρονο που κυκλοφορούσε με σουγιά στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS