ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τρία πανεπιστήμια της Αμερικής, Auburn, Τemple και Yale School of Public Health διενεργούν κλινική δοκιμή με τον τίτλο “ EVOO for Brain Health”, με θέμα την επίδραση του υψηλά φαινολικού ελαιολάδου σε γονιδιακές και μεταβολικές αλλαγές, σε υγιή άτομα, με οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά, από τους ερευνητές των Αμερικανικών πανεπιστημίων, είναι το «Plus Health Green Evoo» των “βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου”, υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη.

«Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Plus Health Green Evoo» είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο εξειδικευμένης παραγωγής, προερχόμενο από πέντε διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, με περιεκτικότητα 977 mg/Kg ελαιοκανθάλης, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 720% το μέσο όρο δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 mg/Kg), που συμπεριλήφθηκαν και σε μελέτη, που πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστήμιο Davis, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», μας λέει ο κ. Γ.Σακελλαρόπουλος.

«Οι επιστημονικές έρευνες καθώς και οι συνέργειες εντοπίζονται στον πυρήνα μας από το ξεκίνημα μας. Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται ήδη πολυετείς κλινικές μελέτες και ερευνητικά έργα με τα βιολογικά ελαιόλαδα και τις επιτραπέζιες ελιές μας, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Γέιλ , καθώς και στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Σακελλαρόπουλος, πρόσφατα βραβευμένος, ως ο “καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός”.

Το ελαιόλαδο και το Αλτσχάιμερ

Το νέο ερευνητικό έργο ξεκινά μαζί με τη διενέργεια κλινικής δοκιμής στο πανεπιστήμιο Auburn, για την αξιολόγηση της επίδρασης του υψηλά φαινολικού ελαιολάδου – κυρίως σε ελαιοκανθάλη, σε υγιή άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ, που συνήθως σχετίζεται με γενετική προδιάθεση.

Στόχος της έρευνας είναι η επίδραση που έχει η προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφή των εθελοντών, καθώς δεν έχει ερευνηθεί μέχρι σήμερα, αν με καθημερινή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιοκανθαλικού ελαιολάδου, προστατεύονται τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, γνωστή απλά και ως Αλτσχάιμερ, είναι μια χρόνια νευροεκφυλιστική νόσος, η οποία αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με την πάροδο του χρόνου. Είναι μη θεραπεύσιμη και θανατηφόρα, αποτελώντας την αιτία του 60% με 70% των περιπτώσεων άνοιας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έξι εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τη νόσο. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί στα 13 εκατομμύρια μέχρι το 2050, σύμφωνα με την Ένωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σήμερα με τη νόσο.

Η κλινική δοκιμή «EVOO for Brain Health» έχει ήδη εγκριθεί από την Ιδρυματική Επιθεώρηση (IRB) του Πανεπιστημίου Auburn και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024, καθώς οι εθελοντές θα εξεταστούν με εξειδικευμένες αναλύσεις δύο φορές μέσα στο έτος.

Η ερευνητική ομάδα των τριών πανεπιστημίων που θα συνεργαστεί σε αυτή τη σπουδαία κλινική δοκιμή για την ανθρώπινη υγεία, αποτελείται από την καθηγήτρια και ερευνήτρια Νευροφαρμακολογίας Δρ Amal Kaddoumi, του Τμήματος Ανακάλυψης και Ανάπτυξης Φαρμάκων, του Κολλεγίου Φαρμακολογίας Harrison, του Πανεπιστημίου Auburn; τον καθηγητή Νευροεπιστημών Δρ Domenico Praticò, MD, διευθυντή του Κέντρου Αλτσχάιμερ του Πανεπιστημίου Temple, καθώς και τον Δρ Τάσσο Κ. Κυριακίδη, ερευνητή Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής και Κλινικών Μελετών, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, γι’ αυτό το έργο συνεργάζονται και οι: Δρ Annie Kirby, Darren Beck και Joshua Hollingsworth του Κολεγίου Οστεοπαθητικής Ιατρικής Edward Via (VCOM) του Πανεπιστημίου Auburn.

Το ερευνητικό έργο με τίτλο “ EVOO for Brain Health”; έχει αριθμό κατοχύρωσης NCT05929924 στην επιστημονική βάση δεδομένων κλινικών μελετών ClinicalTrials.gov, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αλλά και 220 χωρών, που διατηρείται από την Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη (National Library of Medicine, NLM) στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institutes of Health, NIH) των Η.Π.Α.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Αχιλλέας Φιχτίου ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2024-25

AGGELOS DRITSAS

Ανδρέας Πουλάς Εγκαίνια της 27ης Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ,ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 2024-25

AGGELOS DRITSAS

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τους μαθητές της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Με διαμαρτυρία για την Καραθώνα υποδέχονται τον Μητσοτάκη στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Πλινθόκτιστη κατοικία με μερική κατάρρευση στο Άργος, Τριπόλεως 15

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστήρια επιστολή προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Nοσοκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων 15 χρόνων,

AGGELOS DRITSAS

Eπιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Ερμιονίδας για το πρώτο τζάμπολ της Α1

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση Τιμής για την Ημέρα των Αποστράτων στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS