www.AggelosDritsas.gr

Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά σε διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία.

Πρόκειται για μια τροπολογία που προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες καθώς μέσω αυτής, οι προμηθευτές πλέον καταρτίζουν συμβάσεις κατ’ ελάχιστον δεκαετούς διάρκειας στους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ρεύματος.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επίσης, εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προηγούμενο προμηθευτή των αγροτών που δικαιούνται «αγροτικό ρεύμα» έως 31 Δεκεμβρίου 2023 και υποκαθίστανται στα δικαιώματα του προηγούμενου προμηθευτή. Στη διμερή σύμβαση ορίζονται επίσης οι συνέπειες σε περίπτωση καταγγελίας πριν από λήξη της διάρκειας της σύμβασης.

Ορίζονται επιπρόσθετα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι κάτοχοι έργων ΑΠΕ και ρυθμίζονται ζητήματα διαχείρισης των έργων ΑΠΕ, κριτήρια ένταξης, η γεωγραφική κατανομή των έργων και η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στην τροπολογία αναφέρεται ακόμα για τους αγρότες, ότι όσοι έχουν απλήρωτες οφειλές για καταναλώσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο, καθώς το Δημόσιο θα αναλάβει την επιβάρυνση των τόκων, παρέχοντας επιχορήγηση στον πάροχο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση επίσης θα εξειδικευτούν οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις, οι υποχρεώσεις των προμηθευτών και η έντοκη επιβάρυνση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συνυπογράφει την τροπολογία, δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρου Σκυλακάκη για προώθηση της τροπολογίας με την οποία δίνεται απόλυτη προτεραιότητα σύνδεσης στο δίκτυο σε τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που προορίζονται για τις διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη συνέπεια της κυβέρνησης.

Υλοποιούμε άμεσα όσα δεσμευόμαστε να πράξουμε. Πολύ περισσότερο όταν οι δεσμεύσεις μας αφορούν στους αγρότες, τους οποίους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, οι οποίες έχουν προκαλέσει αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες οφείλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κυβέρνηση και να επιτύχουν σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος της παραγωγής τους.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη, ότι για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα, καθώς είναι ένας βασικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην ΠΕ Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Θλίψη στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου για τον θάνατο του Κώστα Μαυρόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος 2025-26 (vid)

AGGELOS DRITSAS

Σαν Σήμερα, στις 26 Ιουλίου 2013 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρονών ο Γιώργος Αντωνίου

AGGELOS DRITSAS

Opinion Poll: Φθορά για την κυβέρνηση, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη από Βελόπουλο

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από 12 χρόνια

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Κρανιδίου Νικόλαος Κοντογιάννης.

AGGELOS DRITSAS

Η υποχρεωτικότητα αναγραφής του IBAN που, λίγο πριν το τέλος έγινε προαιρετική!

AGGELOS DRITSAS

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

AGGELOS DRITSAS

Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη: «Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας»

AGGELOS DRITSAS

Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην πόλη του Άργους!

AGGELOS DRITSAS